Bakłażana faszerowany tuńczykiem

Posted in Uncategorized  by admin
July 18th, 2018

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach
  • 1 puszka pomidorów
  • 6 średnich pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 2 świeże pomidory
  • 3 ząbki czosnku
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano, szałwia, bazylia
  • ser mozarella
  • cytryna
  • pół woreczka ryżu
  • pół pęczka natki pietruszki

Bakłażany przekrajamy na pół, wydrążamy i skrapiamy delikatnie sokiem z cytryny, żeby nie szczerniały. Odstawiamy na chwilę, aby wyeliminować goryczkę. Kroimy obraną cebulę, pieczarki oraz wydrążony farsz z bakłażana (bez pestek). Warzywa podsmażamy. Dodajemy odsączonego tuńczyka, umyte pomidory pokrojone w kostkę, obrany ząbek czosnku, posiekaną pietruszkę i ugotowany ryż. Doprawiamy do smaku przyprawami. Pomidory w puszcze, czosnek, zioła, sól oraz pieprz miksujemy w blenderze z odrobiną wody. Wydrążone bakłażany wypełniamy farszem i przykrywamy serem. Polewamy sosem, posypujemy pietruszką i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym około 30 minut. [hasła pokrewne: wyposażenie stajni, hologramy na legitymację studencką, styropian spadkowy ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: hologramy na legitymację studencką styropian spadkowy wyposażenie stajni