Duze urozmaicenie jadlospisów mozna osiagnac przyrzadzajac potrawy z ryb w polaczeniu z kaszami, ziemniakami, kluskami, róznymi warzywami itp

Posted in Uncategorized  by admin
June 1st, 2018

Duże urozmaicenie jadłospisów można osiągnąć przyrządzając potrawy z ryb w połączeniu z kaszami, ziemniakami, kluskami, różnymi warzywami itp. Są to potrawy półrybne, które ze względów ekonomicznych powinny znaleźć duże zastosowanie w żywieniu rodziny. Potrawy półrybne, w skład, których wchodzi białko zwierzęce, odznaczają się wysoką wartością odżywczą. Można je, więc stosować jako danie obiadowe lub kolacyjne. Niektóre z nich uzupełniać trzeba tylko dodatkami kontrastującą barwą i smakiem surówką lub napojem, ziemniakami, kaszą lub kluskami. Do najbardziej popularnych potraw półrybnych zalicza się potrawy duszone, zapiekanki, budynie i sałatki. Ponadto wchodzą do tej grupy warzywa i ciasta nadziewane rybą. Na zapiekanki wykorzystuje się ryby surowe, smażone lub gotowane sałatki i budynie powinny być raczej łączone tylko z rybą gotowaną lub pieczoną. Zapiekanki i budynie podaje się z sosem, który nie tylko podnosi smak potrawy, ale również wpływa na podwyższenie jej wartości odżywczej. [patrz też: , , Na zlecenie otwieranie samochodów warszawa ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: Na zlecenie otwieranie samochodów warszawa