Fladra wedzona z cytryna

Posted in Uncategorized  by admin
February 1st, 2018

Flądra wędzona z cytryną . Przygotowaną flądrę skropić sokiem z cytryny i oliwą. Posypać posiekaną pietruszką. Obłożyć surówką z pomidorów lub papryki. Podawać z pieczywem. Uwaga. Tak samo można również podawać inne gatunki ryb wędzonych. 50 dag ryby, pół szklanki sosu tatarskiego, pół pęczka naci pietruszki, pół cytryny 50 dag ryby, 3 łyżki oliwy, pół pęczka naci pietruszki, cytryna 50 dag ryby, pół pęczka naci pietruszki, łyżka oliwy 30 dag filetów z ryby, 1 kg ziemniaków, 25 dag cebuli, pół szklanki oliwy, jajo lub 2 żółtka, 3 łyżki utartego żółtego sera, 1,5 szklanki mleka, sól, pieprz, pół pęczka naci pietruszki Piklingi w sosie tatarskim Piklingi obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy. Skrajać filety wyjmując ości i pozostawiając nieuszkodzoną ikrę. Przygotowane filety ułożyć na półmisku, nadając im kształt całej ryby. Przekrajać każdą sztukę na pół, oblać równomiernie sosem tatarskim, posypać posiekaną nacią pietruszki. Przybrać połówkami plasterków cytryny i ozdobnie pokrajanymi listkami porów. Ikrę przyrządzić oddzielnie według przepisu Ikra z wędzonego piklinga. [przypisy: , transkrypcje nagrań, barista ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: barista transkrypcje nagrań