Hokkien char mee

Posted in Uncategorized  by admin
June 22nd, 2018

Składniki:

  • 300 g chińskiego makaronu pszenno-jajecznego
  • 1 kapusta pekińska
  • 400 g polędwicy wieprzowej
  • 200 kapusty chińskiej choy sum
  • sos ostrygowy
  • sos sojowy
  • pół l bulionu
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 szalotki
  • oliwa z oliwek
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej
  • przyprawy: pieprz, papryka ostra

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Kapustę pekińską i choy sum myjemy, suszymy i kroimy w drobne paski. Czosnek i szalotkę obieramy i drobno siekamy. Polędwicę kroimy w paski. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek i wieprzowinę,  doprawiamy po 1 łyżeczce pieprzy i papryki. Smażymy 5 minut. Dodajemy kapustę i fasolkę szparagową. Po kilku minutach wlewamy bulion oraz doprawiamy 2 łyżkami sosu ostrygowego i 1 łyżeczką sosu sojowego. Po zagotowaniu dodajemy makaron. Całość jeszcze raz mieszamy i podgrzewamy. Danie podajemy posypane szalotką. [więcej w: hologramy els, awaryjne otwieranie zamków we Warszawie, szyny prądowe ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: awaryjne otwieranie zamków we Warszawie hologramy els szyny prądowe