Ikra z wedzonego piklinga

Posted in Uncategorized  by admin
September 1st, 2018

Ikra z wędzonego piklinga . 2 ikry, 2 cebule, jabłko, 2 łyżki oliwy, pieprz, ewent. trochę soli 2 piklingi, cebula, 3 łyżki majonezu, sól, cytryna, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej naci pietruszki 50 dag ryby, 4 jaja, łyżeczka mleka, łyżka masła, sól, pół pęczka szczypiorku Ikry oczyścić z błony i rozetrzeć w misce. Obraną, opłukaną cebulę i jabłko drobno posiekać, dodać oliwę lub olej sojowy, wymieszać z ikrą. Przełożyć na salaterkę wyłożoną listkami sałaty. Podawać z pieczywem. Jest to potrawa o specjalnym smaku dla amatorów. Pasta z wędzonego piklinga Piklingi obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy i dokładnie obrać z ości. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Do piklinga dodać cebulę, nać pietruszki, majonez i bardzo dokładnie utrzeć masę. Doprawić solą, utartą gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Masę wyłożyć na miseczkę, wyrównać. Ozdobić listkami sałaty. Podawać z pieczywem. [patrz też: ryba po grecku przepis ewy wachowicz, , ryba po grecku magdy gessler ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba po grecku magdy gessler ryba po grecku przepis ewy wachowicz