Ikra z wedzonego piklinga
Ikra z wędzonego piklinga . 2 ikry, 2 cebule, jabłko, 2 łyżki oliwy, pieprz, ewent. trochę soli 2 piklingi, cebula, 3 łyżki majonezu, sól, cytryna, gałka muszkatołowa, łyżka posiekanej naci pietruszki 50 dag ryby, 4 jaja, łyżeczka mleka, łyżka masła, sól, pół pęczka szczypiorku Ikry oczyścić z błony i rozetrzeć w misce. Obraną, opłukaną cebulę i jabłko drobno posiekać, dodać oliwę lub olej sojowy, wymieszać z ikrą. Przełożyć na salaterkę wyłożoną listkami sałaty. Podawać z pieczywem. Jest to potrawa o specjalnym smaku dla amatorów. Pasta z wędzonego piklinga Piklingi obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy i dokładnie obrać z ości. Cebulę obrać i bardzo drobno posiekać. Do piklinga dodać cebulę, nać pietruszki, majonez i bardzo dokładnie utrzeć masę. Doprawić solą, utartą gałką muszkatołową i sokiem z cytryny. Masę wyłożyć na miseczkę, wyrównać. Ozdobić listkami sałaty. Podawać z pieczywem. [patrz też: ryba po grecku przepis ewy wachowicz, , ryba po grecku magdy gessler ]