Karkówka z owocami

Posted in Uncategorized  by admin
September 23rd, 2018

Składniki na 6 porcji:

  • 6 plastrów schabu karkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 10 dag śliwek
  • 10 dag moreli
  • olej
  • cukier
  • masło
  • cynamon
  • przyprawy: sól, pieprz

Mięso płuczemy, suszymy kuchennym ręcznikiem papierowym i rozbijamy. Wkładamy do miski, skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 10 minut. Owoce myjemy, drylujemy i kroimy na połówki. Na patelni rozgrzewamy silnie olej i przesmażamy kotlety z jednej strony. Posypujemy cukrem, obracamy i smażymy 30 sekund, a następnie wlewamy sos z marynaty. Zmniejszamy ogień do średniego i dusimy mięso 5 minut. Do mięsa dodajemy łyżeczkę masła, a kiedy się roztopi dokładamy owoce. Całość posypujemy cynamonem i podlewamy 1/3 szklanki wody. Dusimy ok. 8 minut. Na koniec mięso doprawiamy przyprawami i łyżeczką cukru. Gotowe danie podajemy z pieczywem, sałatą z pomidorami i papryką, przyprawione sosem vinegret.

[więcej w: zupa segedyńska, gorący napój z araku, ryba o zapachu ogórka ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka zupa segedyńska