Kazdy siega po trunek lub napój najbardziej mu odpowiadajacy

Posted in Uncategorized  by admin
February 13th, 2018

Każdy sięga po trunek lub napój najbardziej mu odpowiadający. Zwykle kończy się na jednej szklaneczce, dwa kieliszki są dopuszczalne, przekroczenie trzech potraktowano by, jako skłonności do alkoholizmu. Po raz drugi alkoholami wysokoprocentowymi można poczęstować gości przy poobiedniej kawie. Podaje się wówczas koniak w pękatych kieliszkach koniakowych, likiery albo słodkie wódki w małych wąskich kieliszkach. Koniaku wlewa się do kieliszków niewiele. Ogrzany ciepłem dłoni daje przyjemny zapach. Toteż koneserzy powiadają, że koniaku nie pije się, tylko go wącha. Dodatek plasterka cytryny do trunku może podnieść jego atrakcyjność. Z mocnych trunków warto jeszcze wymienić podawane na gorąco w specjalnych okolicznościach podczas tęgich mrozów krupnik lub śliwowicę. Przygotowany trunek najlepiej przechowywać w termosie dzbanku, który utrzymując temperaturę nie dopuszcza do ulatniania się aromatów. Przed podaniem należy napój przelać do d obrze ogrzanej karafki z ceramiki. Podawać w ceramicznych szklaneczkach, również uprzednio nagrzanych w piekarniku. [więcej w: restauracja puławy, pracownia emg, ]

Tags: ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: pracownia emg restauracja puławy