Kotelty schabowe po warszawsku

Posted in Uncategorized  by admin
June 24th, 2018

Składniki:

  • pół kg schabu bez kości
  • 15 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz

Schab myjemy, suszymy kuchennym ręcznikiem papierowym i tniemy na 4 równe plastry. Każdy kotlet przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem. Rozbite dość cienko kotlety oprószamy przyprawami. Pieczarki czyścimy, myjemy, suszymy i tniemy w cienkie plastry. Pomidory przelewamy na sicie wrzątkiem, a następnie zimną wodą i obieramy ze skórki. Usuwamy gniazda nasienne a miąższ kroimy w kostkę. Obrane cebule kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę, oprószamy ją solą i smażymy do zeszklenia. Dodajemy pieczarki i smażymy, aż odparuje cały płyn. Pieczarki mieszamy z pomidorami, całość doprawiamy przyprawami. Jajka wbijamy do miseczki i rozkłócamy widelcem. Kotlety oprószamy mąką, zanurzamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Wkładamy na rozgrzany olej i smażymy 3 minuty z każdej strony. Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na każdym kotlecie kładziemy porcję pieczarek z pomidorami i przykrywamy paseczkami sera żółtego. Zapiekamy kilkanaście minut, aż ser zacznie się topić.

[więcej w: prasa do makulatury, otwieranie wszystkich samochodów we warszawie, opracowanie Planów kontroli procesów w firmie ]

Tags: , ,

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: opracowanie Planów kontroli procesów w firmie otwieranie wszystkich samochodów we warszawie prasa do makulatury