PIC-658

Ryby wedzone maja szerokie zastosowanie w zywieniu, zarówno na bardziej uroczyste okazje jak i w jadlospisach codziennych

Ryby wędzone mają szerokie zastosowanie w żywieniu, zarówno na bardziej uroczyste okazje jak i w jadłospisach codziennych. Podaje się je w następującej postaci: filety obrane z ości i skóry, kanapki, pasty, sałatki, dania gorące. Drogie, luksusowe gatunki ryb wędzonych mają szczególne walory smakowe, np. wędzonego łososia, węgorza lub sigi nie traktuje się, jako półprodukty do przyrządzania potraw, tylko podaje, jako samodzielne dania. Wędzonego łososia lub sigę kraje się skośnie w jak najcieńsze, przezroczyste prawie plastry i układa na dużym porcelanowym lub szklanym p...

Więcej »

Kwas zlocisty karotenowy

Kwas złocisty karotenowy. 1 kg marchwi, 40-60 dkg cukru, kwasek cytrynowy do smaku, 4-5 goździków i kawałek cynamonu, 2-3 dkg drożdży, kromka chleba razowego Opłukaną i obraną marchew zetrzeć na tarce o średnich otworach. Zalać gotowaną letnią wodą. Osłodzić i dodać kwasek do smaku oraz zmielone goździki, cynamon i drożdże roztarte z cukrem. Włożyć kromkę chleba. Pozostawić przez noc w ciepłym pomieszczeniu, rano przecedzić, wlać do butelek, szczelnie zamknąć. Po dobie przetrzymywania kwasu w cieple wynieść do chłodu. 2. Napoje ziołowe Rozpowszechnione w d...

Więcej »

Chrupiące ciasto

Rozgrzej piekarnik do 160C / 140C / gaz wentylatora 3. Zmniejsza seler, cebula, marchew, zatokę i gałązkę tymianku 1 w garnek z olejem i 1 łyżka masła przez 10 minut. Wymieszać z mąką, a następnie puree, sos Worcestershire i kostek bulionowych. Stopniowo wmieszać 600 ml gorącej wody, a następnie przechylić w wołowiny i doprowadzić do łagodnego wrzenia. Przykryć i gotować w piekarniku przez 2 godziny 30 minut, a następnie odkryć i gotować przez 30 min -1 godz bardziej, aż mięso jest naprawdę przetargu i sos zgęstnieje. W międzyczasie ugotować ziemniaki w garnku z wrzącą w...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Redakcja

Zupa węgierska . Ryby umyć, oskrobać z łusek, wypatroszyć, ponownie umyć, odciąć płetwy, ogon i głowę. Oddzielić mięso od ości, posolić, zalać wodą i gotować z cebulą przez 2 godz. Wywar przecedzić przez sito. Mięso z ryb pokrajać, ułożyć w rondlu, przełożyć. Jeszcze, posypać sproszkowaną papryką i solą. Zalać gorącym wywarem z przetartą cebulą i ugotować do miękkości, doprawić do smaku solą i sproszkowaną papryką. Rybę wyłożyć na głębokie talerze i zalać wywarem. Podawać z pieczywem. Zupa węgierska z karpia lub karasia Bułki pokrajać w ...

Więcej »
751#ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku , #kacza pierś , #kolacje bezglutenowe , #pomysł na jajko , #desery kwestia smaku ,