obiady pyszne

Zupa wigilijna

Zupa wigilijna . Warzywa umyć, obrać, opłukać, włożyć do garnka, dodać ości i głowy ryb, zalać osoloną wodą, nastawić do zagotowania razem z umytymi grzybami. Cebulę w łusce opłukać, obrumienić nad płomieniem gazowym lub na płycie i wrzucić do wywaru. Gotować ok. 1 godz. Ugotowany wywar przecedzić przez sito. Masło stopić, wymieszać z mąką, lekko podrumienić, połączyć z wywarem. Zaprawić zupę do smaku solą i pieprzem. Podawać z łazankami. Krupnik z lina lub karpia Rybę oczyścić z łusek, wypatroszyć, umyć, odciąć głowę, ogon i płetwy, pokrajać W dzwonka. Kasz...

Więcej »

Napój z lisci czarnej porzeczki

Napój z liści czarnej porzeczki . 1 łyżka liści czarnej porzeczki, 1 łyżka mięty, cukier do smaku Przyrządzić, jak napój miętowy. Napój z mieszanki ziołowej I 50 g liści czarnej porzeczki, 50 g melisy, 50 g dziurawca, 1 łyżeczka powyższej mieszanki, 1 szklanka wody, cukier do smaku lub miód Zioła zalać wrzącą wodą i pozostawić w przykrytym naczyniu na parze przez 15 min., odcedzić. Osłodzić do smaku miodem lub cukrem. Napój z mieszanki ziołowej II 100 g liści poziomki, 50 g liści czarnej jagody, 50 g liści czarnej porzeczki, 50 g suszonych malin, 1 czubata łyżka mieszanki, 1 szklanka ...

Więcej »

Konserwy rybne wystepujace w bogatym, stale rozszerzanym asortymencie stanowia wazna pozycje w jadlospisie domowym

Konserwy rybne występujące w bogatym, stale rozszerzanym asortymencie stanowią ważną pozycję w jadłospisie domowym. Trwałość i stosunkowo duża odporność na temperaturę otoczenia umożliwia traktowanie konserw rybnych, jako żelaznej rezerwy na nieprzewidziane okoliczności. Konserwy rybne można wykorzystywać jako dodatek do pieczywa, a także jako cenny półprodukt stanowiący składnik różnych potraw. Przykłady zastosowania konserw rybnych do potraw podane są w przepisach. Wszystkie konserwy rybne, z wyjątkiem sardynek, podaje się po wyjęciu z puszek. Zawartość puszki lub słoika w...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Tetrahydroaminoakrydyna-lecytyna Leczenie skojarzone u pacjentów z zaawansowaną chorobą Alzheimera - wyniki kanadyjskiego podwójnie ślepego, Crossover, Multicenter Study ad

Sałatka z wędzonej certy, piklinga lub śledzia . Ryby oczyścić i dokładnie obrać z ości. Pokrajać w kostkę lub grubo posiekać. Ogórki oraz cebulę obrać, pokrajać w kostkę, wymieszać z rybą, doprawić do smaku. Majonez dodać do jogurtu i wlać do sałatki, całość wyłożyć na półmisek, udekorować listkami porów i czerwoną papryką. Podawać z pieczywem. Sałatka z wędzonej ryby z fasolą Ryby obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, wybrać dokładnie ości. Mięso drobno pokrajać, wymieszać z ugotowaną na sypko fasolą, posiekaną nacią pietruszki i oliwą. Doprawić do...

Więcej »
http://www.grzejnikidekoracyjne.biz.pl 751#wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,