piers z kurczaka nadziewane pieczarkami

Salatka ze sledzi i makaronu po neapolitansku

Sałatka ze śledzi i makaronu po neapolitańsku . Puszka śledzi w pomidorach, 15 dag makaronu spaghetti, 2 kwaszone ogórki, pół pęczka naci pietruszki, łyżka koncentratu pomidorowego, pół szklanki majonezu. Makaron ugotować, przelać zimną wodą i po odsączeniu pokrajać w kostkę, tak samo pokrajać obrane ogórki. Wymieszać makaron z ogórkami, śledziami, nacią pietruszki i koncentratem pomidorowym. Wyłożyć sałatkę do salaterki i polać majonezem. Podawać z pieczywem. Puszka śledzi w pomidorach, szklanka ryżu, łyżka tłuszczu, 40 dag warzyw m...

Więcej »

Krem z kalafiora z parmezanem

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 l bulionu z kury
  • 2 cebule
  • mały seler
  • mały por
  • 2 pietruszki
  • zabek czosnku
  • oliwa
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, suszony estragon, sól, pieprz, papryka chilli
  • pół l śmietanki 30%
  • masło
  • kilka bułek lub kromek ulubionego chleba
  • 2 garście startego parmezanu
  • kwaśna śmietana 18%
Kalafiora gotuj w bulionie 40 minut. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, a resztę warzyw, oprócz czosnku, na d...

Więcej »

Pasta z wedzonego piklinga - na goraco

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z surówkami. Kanapki z rybą wędzoną Kanapki z rybą wędzoną mogą być różnorodne, zależnie od...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Budownictwo i architektura : Podsumowanie AD: Architektura instytucjonalna Część V

Składniki na 12 porcji:

  • 1 kg twarogu
  • 11 jajek
  • 2 szklanki cukru
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki kaszy mannej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • proszek do pieczenia
  • kakao
  • olej
  • czekolada
Twaróg mielimy trzykrotnie. Rozbijamy 5 jajek i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy na puch ze szklanką cukru, powoli dodajemy margarynę oraz zmielony twaróg, cały czas ucierając. Wsypujemy kaszę i mąkę ziemniaczaną. Na konie...

Więcej »
http://www.ginekologwarszawa.org.pl 751#wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę ,