Jeżowa przekąska

Składniki na 4 porcje:

  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 podwójny filet z piersi kurczaka
  • pół szklanki sosu chilli albo ostrego ketchupu
W małym garnuszku zagotowujemy ocet z dodatkiem cukru i sosu sojowego. Odstawiamy na kilka minut, aby marynata lekko przestygła. Filet z piersi kurczaka płuczemy po...

Ciasto jogurtowe

Składniki na 12 porcji:

  • 30 dag moreli
  • 10 dag malin
  • 10 dag jeżyn
  • 15 dag masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • pół opakowania proszku do pieczenia
  • 150 ml jogurtu
  • 1 opakowanie galaretki np. truskawkowej
Morele sparzamy we wrzątku i obieramy ze skórki. Maliny oraz jeżyn...

Duze urozmaicenie jadlospisów mozna osiagnac przyrzadzajac potrawy z ryb w polaczeniu z kaszami, ziemniakami, kluskami, róznymi warzywami itp

Duże urozmaicenie jadłospisów można osiągnąć przyrządzając potrawy z ryb w połączeniu z kaszami, ziemniakami, kluskami, różnymi warzywami itp. Są to potrawy półrybne, które ze względów ekonomicznych powinny znaleźć duże zastosowanie w żywieniu rodziny. Potrawy półrybne, w skład, których wchodzi białko zwierzęce, odznaczają się wysoką wartością odżywczą. Można je, wi...

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Zupa francuska I

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 3 jajka
  • sól, gałka muszkatołowa, pieprz
  • 800 g botwinki
  • 400 g naturalnego serka homogenizowanego
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • oliwa
Botwinkę umyj, odsącz, zalej niewielką ilością osolonego wrzątku i gotuj do miękkości ok. 10 minut. Odcedź, ost...

Najnowsze zdjęcia w galerii pizza-dobra:

237#ryba po grecku magdy gessler , #ryba w zalewie octowej , #pizzeria wieliczka , #zupa rybna inaczej , #ryba z rodziny dorszowatych , #flamenco pizza , #desery od najprostszych po wykwintne , #zupa segedyńska , #gorący napój z araku , #ryba o zapachu ogórka ,