ciasta ze śliwkami ucierane

Salatka z wedzonej certy, fladry lub halibuta

Sałatka z wędzonej certy, flądry lub halibuta . Ryby obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, wybrać ości. Mięso pokrajać w kostkę. Obraną, opłukaną cebulę i jabłko drobno posiekać, skrapiając sokiem z cytryny. Seler ugotować i razem ze śliwkami pokrajać w paski, skropić pozostałym sokiem z cytryny. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem i posiekaną nacią pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę wyłożyć na półmisek, ozdobić listkami sałaty i pomidor...

Więcej »

Fladra wedzona z cytryna

Flądra wędzona z cytryną . Przygotowaną flądrę skropić sokiem z cytryny i oliwą. Posypać posiekaną pietruszką. Obłożyć surówką z pomidorów lub papryki. Podawać z pieczywem. Uwaga. Tak samo można również podawać inne gatunki ryb wędzonych. 50 dag ryby, pół szklanki sosu tatarskiego, pół pęczka naci pietruszki, pół cytryny 50 dag ryby, 3 łyżki oliwy, pół pęczka naci pietruszki, cytryna 50 dag ryby, pół pęczka naci pietruszki, łyżka oliwy 30 dag filetów z ryby, 1 kg ziemniakó...

Więcej »

Spring rolls'y z mango

Składniki:

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 2 pomidory
  • 70 g kiełków fasoli
  • pół mango
  • pół pęczka dymki
  • korzeń imbiru
  • sos sriracha
  • świeża kolendra
  • 200 g makaronu vermicelli
  • woda
  • sos rybny
  • 2 limonki
  • 1 ząbek czosnku
  • pół czerwonej papryki
  • cukier
1,5 łyżki sosu rybnego, sok z limonek, ząbek czosnku pokrojony...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Budownictwo wczoraj i dzis : AD Round Up: Specjalna uroczystość Św. Patryka, Architektura w Irlandii

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z surówkami. Kanapki z rybą wędzoną Kanapk...

Więcej »
http://www.medycyna-i-zdrowie.net.pl 751#wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,