prosty przepis na biszkopt z galaretką

Pieczen z ryb morskich

Pieczeń z ryb morskich . Ryby umyć, wypatroszyć, ściągnąć skórę, odciąć głowy, powtórnie umyć, oddzielić mięso od ości. Obraną cebulę opłukać, posiekać i udusić z dodatkiem masła. Bułki namoczyć, odcisnąć, rozdrobnić i dodać do cebuli. Poddusić chwilę mieszając, odstawić. Gdy ostygnie, zemleć w maszynce razem z rybą. Masę wymieszać z posiekaną nacią pietruszki, dodać jajo, doprawić do smaku solą i pieprzem. Z dokładnie wyrobionej masy uformować wąski długi wałek. Ułożyć na brytfannie wysmarowanej oliwą, powierzchnię wałka posmarować pozostałą oliwą i upiec ...

Więcej »

Zupa z karasi

Zupa z karasi . Ryby umyć, oskrobać z łusek, sprawić, opłukać, odkrajać głowy i płetwy. Umyte warzywa obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, dodać przygotowane karasie i gotować, aż ryby się rozgotują. Wówczas przetrzeć je przez gęste sito razem z jarzynami. Masło stopić na patelni, wymieszać z przesianą mąką, lekko zasmażyć, wymieszać z zupą. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać posiekany koperek. Zupę podawać z kostką z kaszy krakowskiej lub manny. Zupa z lina z grzybami Lina sprawić, umyć, zdjąć filety, wyjąc ości, pokrajać w kostkę. Umyte grzyby pokrajać w paski...

Więcej »

Zebra z owocami

Składniki na 12 porcji:

  • 15 dag masła
  • 1 szklanka cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 5 jajek
  • owoce np. truskawki
  • 3 szklanki mąki
  • proszek do pieczenia
  • kakao
  • 1 szklanka mleka
  • pomarańcza
  • 1/4 l kremówki
  • cukier puder
  • galaretka np. truskawkowa
Masło ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Jajka rozbijamy i rozdzielamy żółtka od białek. Żółtka dodajemy do masy maślanej, białka ubijamy. Pianę z białek łączymy z masą, dzielimy ją na pół. Do jednej p...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Skrócone reżimy profilaktyki zydowudyną i okołoporodowe przekazywanie wirusa niedoboru odporności ad

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 200 g pomidorów pelati
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 50 ml czerwonego wina
  • 1 kg ziemniaków
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g sera cheddar
  • 2 białe cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • kmin rzymski, liście laurowe, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, pieprz
  • olej
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szklimy na oleju. Dodajemy oczyszczony i pokrojony w plasterki seler naciowy. Smażymy. Dorzucamy mięso i gałązki ...

Więcej »
http://www.nabudowie.net.pl 751#wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę ,