farsz do uszek z grzybów

Pieczone łódeczki

Składniki n 4 porcje:

  • 4 ziemniaki lub bataty
  • olej
  • przyprawy: pieprz, sól
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • listki młodego szpinaku
  • 16 małych kuleczek mozarelli
Ziemniaki lub bataty obieramy ze skórki, myjemy i osuszamy kuchennym ręcznikiem papierowym. Wykrawamy z nich 16 większych kawałków na korpusy łódeczek i 16 mnieiszych kawałków na miniaturowe żagielki. Blachę do pieczenia wykłada...

Więcej »

Kurczak pod pierzynką

Składniki na 4 porcje:

  • 60 dag piersi kurczaka
  • olej
  • 10 mąki
  • 2 jajka
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 2 łyżki mleka
  • 10 dag bułki tartej
  • wiórki kokosowe
  • 2 brzoskwinie
  • 1 papryka
  • 8 plastrów żółtego sera
  • cebula
Piersi kurczaka myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Koimy je na 8 równych plastrów, każdy rozbijamy tłuczkiem do mięsa....

Więcej »

Włoskie zrazy siekane

Składniki na 4 porcje:

  • 40 dag mielonej cielęciny lub indyka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 suszone pomidory w oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • bułka tarta
  • czarne oliwki
  • świeża bazylia
  • przyprawy: sól pieprz
  • olej
Mięso z jajkiem wyrabiamy w misce. Obrany czosnek przeciskamy w prasce lub drobno siekamy. Pomidory osączamy z zalewy i kroimy na kawałki. Kapary ora...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Próba drogi wczesnego wsparcia żywieniowego u osób dorosłych z chorobami krytycznymi AD 5

Kwas złocisty karotenowy. 1 kg marchwi, 40-60 dkg cukru, kwasek cytrynowy do smaku, 4-5 goździków i kawałek cynamonu, 2-3 dkg drożdży, kromka chleba razowego Opłukaną i obraną marchew zetrzeć na tarce o średnich otworach. Zalać gotowaną letnią wodą. Osłodzić i dodać kwasek do smaku oraz zmielone goździki, cynamon i drożdże roztarte z cukrem. Włożyć kromkę chleba. Pozostawić przez noc w ciepłym pomieszczeniu, rano przecedzić, wlać do bu...

Więcej »
http://www.chili-pizza.com.pl 751#wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę ,