danie z mięsa mielonego z indyka

Sałatka Yan Woon Sen

Składniki:

  • 80 g makaronu z fasoli mung
  • 60 g mielonego mięsa drobiowego
  • 100 g krewetek koktajlowych
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół cebuli
  • 1/4 opakowania grzybów mun
  • 1 dymka
  • 1 pomidor
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • liście kolendry
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • cukier kokosowy
  • ...

    Więcej »

Szaszłyki z indyka i kalafiora

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 50 dag liści szpinaku
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • mąka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 kalafior
  • przyprawy: curry, sól, pieprz
Filety myjemy, rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Szpinak myjemy, blanszujemy w osolonym wrzątku i osączamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy o...

Więcej »

Ryba morska zapiekana z ziemniakami

Ryba morska zapiekana z ziemniakami . Filety dokładnie umyć, skropić sokiem z cytryny i lekko posolić. Ziemniaki podgotować w łupinach tak, aby nie były za miękkie. Po ostudzeniu obrać i wydrążyć. Filety zemleć w maszynce, wymieszać z masłem, jajem i dwiema łyżkami posiekanego kopru. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Nadziać ziemniaki masą rybną, ułożyć je w rondlu ...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Inwestowanie w globalne zdrowie na naszą przyszłość ad 5

Kwas z morwy . 1,5 kg morwy, 50 dkg cukru, kwasek cytrynowy do smaku, 2-3 dkg drożdży, 3-4 goździki, 1 kromka chleba razowego, 10 l wody. Owoce morwy opłukać, rozgnieść z cukrem, zalać przegotowaną, ciepłą wodą, dodać kwasek. Do ochłodzonego płynu dodać zmielone goździki i drożdże roztarte z cukrem oraz kromkę razowego chleba. Po upływie 10 godz. płyn przecedzić przez gazę, nalać...

Więcej »
http://www.stomatologia-krakow.net.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,