fit potrawy

Ryby wedzone maja szerokie zastosowanie w zywieniu, zarówno na bardziej uroczyste okazje jak i w jadlospisach codziennych

Ryby wędzone mają szerokie zastosowanie w żywieniu, zarówno na bardziej uroczyste okazje jak i w jadłospisach codziennych. Podaje się je w następującej postaci: filety obrane z ości i skóry, kanapki, pasty, sałatki, dania gorące. Drogie, luksusowe gatunki ryb wędzonych mają szczególne walory smakowe, np. wędzonego łososia, węgorza lub sigi nie traktuje się, jako półprodukty do przyrządzania potraw, tylko podaje, jako samodzielne dania. Wędzonego łososia lub sigę kraje się skośnie w jak najcieńsze, przezroczyste prawie plastry i układa na duży...

Więcej »

Okolicznosci i rodzaj przyjecia dyktuja dodatki poczynajac od slodkich do serów, kanapek i nawet dan barowych

Okoliczności i rodzaj przyjęcia dyktują dodatki poczynając od słodkich do serów, kanapek i nawet dań barowych. Herbatkę może urządzić każdy, nawet mieszkający w kawalerce. Wystarczy jedna płytka gazowa lub elektryczna i kilka ładnych szklanek lub filiżanek. Herbata sama dla siebie jest napojem. Nie podaje się do niej likierów, win ani koniaków, gdyż nie harmonizują z herbatą. Są jednak kraje, gdzie robi się wyjątek dla rumu i araku. Z jego dodatkiem piją herbatę Niemcy i Czesi. Lekką, zwykle źle zaparzoną herbatę doprawia się, do...

Więcej »

Zupa a la Chile

Zupa a la Chile . Umyte, oczyszczone ryby obrać z ości, pokrajać na małe kawałki i skropić octem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i chwilę podsmażyć na rozgrzanej w rondlu oliwie, skropić lekko wodą, przykryć rondel i dusić na małym ogniu przez 10 min. Następnie włożyć rybę, posypać majerankiem, wlać 4 szklanki gorącej wody, posolić i dodać szczyptę pieprzu. Gotować przez 30 min pod przykryciem na małym ogniu. Wtedy wlać wino, włożyć ziemniaki pokrajane w kostkę i gotować nadal przez 20 min., po czym dołożyć obrane ze sk...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Montaż wymaga obecności specjalisty.

Składniki n 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej
  • 3 jajka
  • koperek
  • dymka (bez szczypiorku)
  • 6 łyżek mielonego mięsa drobiowego
  • masło
  • przyprawy: sól, mielony biały pieprz
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy pod przykryciem 30 minut. 2 jajka gotujemy na twardo, wyjmujemy z wody, studzimy i obieramy ze skórki. Zimne jajka drobno siekamy. Gałązkę koperku siekamy. Dymkę czyścimy i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy mielone mięso...

Więcej »
http://www.dentysta-krakow.info.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,