danie z zielonej soczewicy

Ciasto jogurtowe

Składniki na 12 porcji:

  • 30 dag moreli
  • 10 dag malin
  • 10 dag jeżyn
  • 15 dag masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • pół opakowania proszku do pieczenia
  • 150 ml jogurtu
  • 1 opakowanie galaretki np. truskawkowej
Morele sparzamy we wrzątku i obieramy ze skórki. Maliny oraz jeżyny płuczemy i osączamy na sicie. Mikserem ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dalej ucierając, wbijamy po jednym jajku.

Pieczone kotleciki z ryb

Pieczone kotleciki z ryb . 75 dag ryby, 3/4 szklanki tartej bułki, 2 cebule, jajo, 2 łyżki masła, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz, cukier. Rybę opłukać, oskrobać łuski. Odciąć płetwy, umyć, wyrwać ości. Mięso i cebulę drobno posiekać. Ucierać w misce z jajem i łyżką masła. Masę wy mieszać z tartą bułką i posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Rękami maczanymi w wodzie formować owalne kotleciki, spłaszczyć. Układać na blasze wysmarowanej m...

Więcej »

Salatka ze sledzi po japonsku

Sałatka ze śledzi po japońsku . Opłukany ryż ugotować na sypko. Ostudzić, wymieszać ze śledziami, doprawić do smaku. Sałatkę wyłożyć na półmisek lub do salaterki, polać majonezem i obłożyć groszkiem konserwowym. Udekorować plasterkami cytryny. Sałatka ze śledzi po włosku Puszka śledzi w oleju, 20 dag ryżu, łyżka oleju, 2-3 strąki zielonej lub czerwonej papryki, pół łyżeczki pasty anchois, sól, pieprz, cytryna, 2/3 szklanki majonezu. Opłukany ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody z dod...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Przyszłość antybiotyków i odporności

Składniki na 4 porcje:

  • 3/4 kg malutkich ziemniaków
  • 5 pomidorków cherry
  • świeża bazylia
  • 2 listki sałaty karbowanej
  • 2 listki sałaty masłowej
  • szczypior
  • przyprawy: sól, pieprz
  • cytryna
  • 8 goździków
  • 20 dag jogurtu naturalnego
  • natka pietruszki
Ziemniaki obieramy, myjemy, wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy ok. 15 minut (do miękkości). Odcedzamy i studzimy. Pomidorki, sałatę oraz świeże zioła myj...

Więcej »
http://www.automarki.com.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,