ciastka szybkie i tanie

Zupa francuska I

Zupa francuska I . Marchew, pietruszkę i seler umyć, oczyścić, opłukać i pokrajać w słomkę. Jędrny pomidor sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać na ćwiartki. Wino zmieszać z wodą, dodać przygotowane warzywa, obrany i posiekany czosnek oraz cząstki pomarańczy. Lekko posolić i gotować pod przykryciem na średnim ogniu. Rybę umyć, pokrajać w paski, oprószyć solą i skropić sokiem z cytryny....

Więcej »

Potrawy z konserw

Potrawy z konserw. Sałatka z makreli Puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym, szklanka drobnej fasoli białej, jabłko, cebula, pół pęczka naci pietruszki, sól, cukier listkami sałaty. Zawartość puszki wymieszać z ugotowaną uprzednio fasolą. Obraną i opłukaną cebulę i jabłko pokrajać w kostkę, dodać do sałatki, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą i cukrem.

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym . 75 dag ryby, 1,5 szklanki sosu beszamelowego, 3 łyżki utartego żółtego sera (najlepiej parmezanu), łyżka masła Ogniotrwały półmisek posmarować masłem, ułożyć na nim rybę w całości lub pokrajaną w dzwonka, obłożyć różyczkami kalafiora lub porami, zalać sosem, wygładzić powierzchnię, posypać utartym serem. Zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawa...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Szybka ekspresja fibronektyny w sercu królika po zawale mięśnia sercowego z reperfuzją i bez reperfuzji.

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypa...

Więcej »
http://www.amatorzyna.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,