zupa czosnkowa kwestia smaku

Rodzaj i ilosc stosowanych dodatków zaleza od pomyslowosci Gospodyni

Rodzaj i ilość stosowanych dodatków zależą od pomysłowości Gospodyni. Inny rodzaj kanapek to tzw. kanapki tortowe. Przygotowane płaty bułki smaruje się różnego rodzaju pastami (masło śledziowe, pasta z piklinga lub innej ryby wędzonej, sera itp.), układa jeden na drugim, jak tort (3-4 razy), przykrywając każdą warstwę pasty bułką. Następnie kraje się kanapki tak, jak ciastka tortowe. Ładne, ozdobne, ale nieprzeładowane dodatkami maleńkie kanapki układa się na tacy wyłożonej czystą, wyprasowaną białą serwetką. Każdy gatunek kanapek stanowi jeden pas. Nieco ...

Więcej »

Kotleciki z warzywami

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag szynki lub łopatki
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • mąka
  • 10 dag szpinaku w liściach
  • 1 papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • przyprawy: curry, chilli, sól, pieprz
Mięso myjemy, suszymy, siekamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Łączymy w misce z jajkiem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Warzywa zrumieniamy na patelni na oleju. Dodajemy do masy mięsnej i mie...

Więcej »

Pasta z wedzonego piklinga - na goraco

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z surówkami. Kanapki z rybą wędzoną Kanapki z rybą wędzoną mogą być różnorodne, zależnie od dodatków i sposobu pr...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Rapid Whole-Genome Sequencing do badania noworodkowego wybuchu MRSA AD 4

Sałatka ze śledzi po japońsku . Opłukany ryż ugotować na sypko. Ostudzić, wymieszać ze śledziami, doprawić do smaku. Sałatkę wyłożyć na półmisek lub do salaterki, polać majonezem i obłożyć groszkiem konserwowym. Udekorować plasterkami cytryny. Sałatka ze śledzi po włosku Puszka śledzi w oleju, 20 dag ryżu, łyżka oleju, 2-3 strąki zielonej lub czerwonej papryki, pół łyżeczki pasty anchois, sól, pieprz, cytryna, 2/3 szklanki majonezu. Opłukany ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody z dodatkiem oleju. Odcedzić i przepłukać zimną wodą. Paprykę spar...

Więcej »
http://www.wpstom.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,