Zupa a la San Salwador

Zupa a la San Salwador . Ryby umyć, oczyścić, opłukać, obrać z ości i zemleć w maszynce (w przypadku ryb atlantyckich należy je po oczyszczeniu wymoczyć przez 5 min. w zimnej wodzie z dodatkiem octu, osączyć, po czym dopiero obrać z ości i zemleć w maszynce). Selery umyć, obrać, opłukać, pokrajać w słomkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cienkie plastry. W rondlu stopić masło, włożyć cebulę i selery, zrumienić. Ziemniaki obrać, pokrajać w drobną kostkę, dołożyć do cebuli i selerów, skropić całość wodą, przykryć rondel i dusić na małym o...

Mocne trunki nie stanowia jednak obowiazkowej pozycji wytwornego przyjecia

Mocne trunki nie stanowią jednak obowiązkowej pozycji wytwornego przyjęcia. W społeczeństwach o tak bogatych tradycjach kulinarnych, jak Francuzi lub Włosi, panują zgoła inne zwyczaje. Alkoholi (wódek) wysokoprocentowych - wyjątkiem koniaków i likierów do kawy nie podaje się z reguły. Na stole biesiadnym niepodzielnie królują wina w najrozmaitszych odmianach. W dostosowaniu do polskich warunków należałoby kierować się następującymi zasadami: - do potraw mięsnych, rybnych, mącznych i zakąsek podawać wyłącznie wina gronowe wytrawne podawanie w tych przypadkach win słodki...

Tort serowy z mango

Składniki na 12 porcji:

  • 3 jajka
  • cukier
  • mąka
  • 20 dag białego sera
  • 10 dag cukru pudru
  • 150 ml kremówki
  • 1,5 dag żelatyny
  • 1 mango
  • 1 galaretka cytrynowa
  • małe czerwone żelki do dekoracji
Jajka rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z 4 łyżkami cukru i 5 łyżkami wrzątku. Białka ubijamy z 4 łyżkami cukru na pianę. Obie masy łączymy i mieszamy z 9 łyżkami mąki. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i nakładamy przygotowane ciasto.

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Wymiana oleju silnikowego

Zupa a la Chile . Umyte, oczyszczone ryby obrać z ości, pokrajać na małe kawałki i skropić octem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i chwilę podsmażyć na rozgrzanej w rondlu oliwie, skropić lekko wodą, przykryć rondel i dusić na małym ogniu przez 10 min. Następnie włożyć rybę, posypać majerankiem, wlać 4 szklanki gorącej wody, posolić i dodać szczyptę pieprzu. Gotować przez 30 min pod przykryciem na małym ogniu. Wtedy wlać wino, włożyć ziemniaki pokrajane w kostkę i gotować nadal przez 20 min., po czym dołożyć obrane ze skórki i pokrajane w ćwiartk...

Najnowsze zdjęcia w galerii pizza-dobra:

237#pizzeria wieliczka , #zupa rybna inaczej , #ryba z rodziny dorszowatych , #flamenco pizza , #desery od najprostszych po wykwintne , #zupa segedyńska , #gorący napój z araku , #ryba o zapachu ogórka , #jak sprawić flądrę , #w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ,