drożdżowa gwiazda z makiem

Pasta z wedzonego piklinga - na goraco

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z surówkami. Kanapki z rybą wędzoną Kanapki z rybą wędzoną mogą być różnorodne, zależnie od dodatków i sposobu przygotowania. Przyrządzać je można...

Więcej »

Kwas porzeczkowy

Kwas porzeczkowy . 1 kg porzeczek, 0,8-1 kg cukru, 2-3 goździki, kawałek cynamonu, 2-3 dkg drożdży, 3 dkg rodzynków, 10 l wody Porzeczki umyć, rozgnieść na cedzaku i przelewać gotowaną ciepłą wodą, aż do zupełnego wypłukania soku. Osłodzić, dodać zmielone goździki i połamany na małe kawałeczki cynamon. Do letniego płynu dodać drożdże roztarte z cukrem. Pozostawić płyn na 8-10 godz. Po tym czasie nalać w butelki, szczelnie zamknąć przechowywać w chłodnym miejscu. Kwas jabłkowy 1,5 kg wczesnych, słodkich Jabłek, 10 dkg suszonych winogron, 70-80 dkg cukru, 2-3 dkg drożdży 10 l wody Do dużego...

Więcej »

Krem z kalafiora z parmezanem

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 l bulionu z kury
  • 2 cebule
  • mały seler
  • mały por
  • 2 pietruszki
  • zabek czosnku
  • oliwa
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, suszony estragon, sól, pieprz, papryka chilli
  • pół l śmietanki 30%
  • masło
  • kilka bułek lub kromek ulubionego chleba
  • 2 garście startego parmezanu
  • kwaśna śmietana 18%
Kalafiora gotuj w bulionie 40 minut. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, a resztę warzyw, oprócz czosnku, na drobne kawałki. Podsmaż na oliwie, tak aby cebula i warzyw...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

PODZIAL RUCHU NA JEZDNI

Podając soki, należy postarać się o ich ładny wygląd. Wrażenie chłodu potęguje wąski rąbek sztucznego szronu okalający obwód szklanki lub kieliszka. Efekt ten uzyskuje się przez zanurzenie rąbka szklanki w wodzie, a następnie w cukrze-krysztale. Ozdobioną w ten sposób szklankę ostrożnie napełnia się napojem. Wygląd napoju podnosi wrzucenie do szklanki lub kieliszka kilku jagód, truskawek, poziomek, malin lub plasterka cytryny, grapefruita albo pomarańczy. Innym sposobem zdobienia szkła przygotowanego do napojów jest umocowanie na obwodzie ozdobnie pokrajanej skórki cytrynowej lub pomarańczowej. Herb...

Więcej »
http://www.stomatologkrakow.org.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,