papryka w zalewie octowej z olejem

Zupa z mietusa

Zupa z miętusa . Miętusy sparzyć wrzącą wodą, ściągnąć skórę, usunąć wnętrzności. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, ugotować wywar, odcedzić. Przygotowane ryby pokrajać w kawałki, zalać wrzącym przecedzonym wywarem, ugotować do miękkości, dodać ugotowane oddzielnie sago, groszek lub szparagi i ugotowany pokrajany kalafior, pokrajaną w paski marchew oraz posiekaną nać pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podawać z pieczywem. Zupa ze szczupaka lub sandacza 1 kg ryby, szklanka wyt...

Więcej »

Szaszłyki z indyka i kalafiora

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 50 dag liści szpinaku
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • mąka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 kalafior
  • przyprawy: curry, sól, pieprz
Filety myjemy, rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Szpinak myjemy, blanszujemy w osolonym wrzątku i osączamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek, krótko przesmażamy. Posypujemy łyżką mąki i zasmażamy na rumiano. Dodajemy szpinak i...

Więcej »

Zupa wloska (a la Bologna)

Zupa włoska (a la Bologna) . 75 dag leszcza, karpia, karasia lub płoci, 2 cebule, 2 marchwie, 4 pomidory lub płaska łyżka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, pół pęczka naci pietruszki 1 kg ryb słodkowodnych (leszcz, płocie, karasie), 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler), cebula, łyżka mąki, pół szklanki śmietanki, 3 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, pół pęczka naci pietruszki. Umytą, oczyszczoną i obraną z ości rybę pokrajać na dzwonka. Zalać w rondl...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Nieakredytowana edukacja medyczna w Stanach Zjednoczonych

Specjaliści twierdzą, że działanie wód leczniczych pitych wprost ze źródła w uzdrowiskach jest skuteczniejsze niż używanie wód mineralnych butelkowanych. Niemniej wody butelkowane, rozprowadzane po całym kraju, stanowią cenne uzupełnienie leczenia uzdrowiskowego. Zatem wody mineralne są nie tylko napojem, ale jednocześnie ważnym środkiem terapeutycznym. Dlatego chorzy powinni je stosować jedynie ściśle według wskazań lekarza, który potrafi określić, jaki rodzaj wody jest wskazany dla danego schorzenia i ewentualnie jakie rodza...

Więcej »
http://www.ortopedawarszawa.info.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,