co zrobić z boczniaków

Naleśniki z gruszkami

Składniki na 4 porcje:

  • 4 gruszki
  • 5 dag cukru
  • 25 dag mąki
  • 5 dag kakao
  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
  • olej
  • 2 jajka
  • sól
  • 1 szklanka mleka
  • 3 dag masła
  • 5 dag cukru ppudru
  • kieliszek brandy lub rumu
  • lody waniliowe
  • bita śmietana
Gruszki obieramy, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Pół szklanki wody z cukrem...

Więcej »

Potrawy pólrybne

Potrawy półrybne . Sałatka włoska z ryby 25 dag ugotowanej ryby, śledź, 50 dag ziemniaków, 20 dag selera, cebula, 3/4 szklanki majonezu, łyżka musztardy, sól, cukier, pieprz, pół pęczka naci pietruszki 50 dag ziemniaków, 2 jabłka, 10 dag włoskich orzechów, 25 dag ugotowanej ryby, 5 dag migdałów, 5 dag rodzynków, pół szklanki majonezu, szklanka białego wytrawnego wina. Cytryna, sól, cukier, 2 łyżki posiekanego kopru i naci pietruszki, 30 dag ugotowanej ryby ...

Więcej »

Zupa z mietusa

Zupa z miętusa . Miętusy sparzyć wrzącą wodą, ściągnąć skórę, usunąć wnętrzności. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, ugotować wywar, odcedzić. Przygotowane ryby pokrajać w kawałki, zalać wrzącym przecedzonym wywarem, ugotować do miękkości, dodać ugotowane oddzielnie sago, groszek lub szparagi i ugotowany pokrajany kalafior, pokrajaną w paski marchew oraz posiekaną nać pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Podaw...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Zabezpieczenie przeciwpozarowe projektuje sie w zaleznosci od wielkosci osiedla

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag szynki lub łopatki
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • mąka
  • 10 dag szpinaku w liściach
  • 1 papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • przyprawy: curry, chilli, sól, pieprz
Mięso myjemy, suszymy, siekamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Łączymy w misce z jajkiem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Obrany czosnek przec...

Więcej »
http://www.ortopedawarszawa.net.pl 751#kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,