guacamole co to

Zupa z mietusa

Zupa z miętusa . Miętusy sparzyć wrzącą wodą, ściągnąć skórę, usunąć wnętrzności. Warzywa umyć, obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, ugotować wywar, odcedzić. Przygotowane ryby pokrajać w kawałki, zalać wrzącym przecedzonym wywarem, ugotować do miękkości, dodać ugotowane oddzielnie sago, groszek lub szparagi i ugotowany pokrajany kalafior, pokrajaną w paski marchew oraz posiekaną nać pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Pod...

Więcej »

Pasta z wedzonego piklinga - na goraco

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z...

Więcej »

Ciasto jogurtowe

Składniki na 12 porcji:

  • 30 dag moreli
  • 10 dag malin
  • 10 dag jeżyn
  • 15 dag masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • pół opakowania proszku do pieczenia
  • 150 ml jogurtu
  • 1 opakowanie galaretki np. truskawkowej
Morele sparzamy we wrzątku i obieramy ze skórki. Maliny oraz jeżyny płuczemy i osączamy na sicie. Mikserem ucieramy masło z cukrem na puszyst...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

TP53 i Histone H3.3 Mutacje w potrójnie ujemnych glejakach mniejszego stopnia

Składniki:

  • 150 g wędzonego boczku w plastrach
  • 3 kolby kukurydzy lub puszka kukurydzy
  • 1 marchewka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1/4 kalafiora
  • 1 cebula
  • 1 l mleka
  • 1 jajko
  • 1 opakowanie serka Apetina czosnek i zioła
  • 2 łyżki mąki
  • gałka muszkatołowa, sól, pieprz
Plastry boczku pokrój na kawałki. Kolby kukurydzy okrój z ziaren. Marchewkę i selera p...

Więcej »
http://www.e-fizjoterapia.edu.pl 751#przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku ,