zupa tajska wege

Zupa rybna inaczej

Zupa rybna inaczej . Rybę umyć, oskrobać łuski, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowy, płetwy i ogony. Głowy oczyścić, umyć. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki. Włożyć rybę razem z głowami i warzywami do dużego rondla, zalać sześcioma szklankami zimnej wody, posolić, dodać przyprawy i gotować na silnym ogniu pod przykryciem. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i nadal gotować powoli przez 45 min. Następnie odce...

Więcej »

Salatka ze sledzi z ryzem

Sałatka ze śledzi z ryżem . Opłukany ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, dodając łyżkę tłuszczu. Gdy ryż będzie miękki - odcedzić i przepłukać zimną wodą. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w słomkę, a cebulę drobno posiekać. Warzywa bez cebuli włożyć do rondla, zalać gorącą wodą tak, aby je przykryła, posolić i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić i ostudzić. Wymieszać ryż z konserwami i jarzynami, dodać k...

Więcej »

Pieczona jagnięcina z ziółami

Rozgrzej piekarnik do 160C / 140C / gaz wentylatora 3. Dla jagnięciny, rozpraszają warzywa, liście laurowe i kilka gałązek rozmarynu do dużej brytfanny i skropić oliwą z oliwek. Za pomocą ostrego noża zrobić małe nacięcia całego baranka. Poke plasterek czosnku i małą gałązkę rozmarynu do każdego z nich. Usiądź baranka na wierzchu warzyw w brytfannie, dodać splash wina, a następnie gotować przez 2 godziny, jeśli chcesz to różowy, lub 2 godziny 15 minut dla ugotow...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Klasyfikacja Sterlinga.

Zupa a la San Domingo . Ryby umyć, oskrobać łuski, przekrajać wzdłuż, usunąć wnętrzności. Odciąć płetwy, głowy i ogony. Ponownie umyć, oddzielić filety od ości i dokładnie oczyścić z resztek ości. Pokrajać na małe dzwonka. W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, poddusić na małym ogniu, uważając, aby nie zrumienić cebuli. Następnie włożyć do rondla rybę oraz opłukany i odsączony ryż. Nadal smażyć wszystko przez ok. 5 min. Um...

Więcej »
http://www.orto-optyk.pl 751#przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku ,