tatar ze sledzia sowa

Salatka z wedzonej certy, piklinga lub sledzia

Sałatka z wędzonej certy, piklinga lub śledzia . Ryby oczyścić i dokładnie obrać z ości. Pokrajać w kostkę lub grubo posiekać. Ogórki oraz cebulę obrać, pokrajać w kostkę, wymieszać z rybą, doprawić do smaku. Majonez dodać do jogurtu i wlać do sałatki, całość wyłożyć na półmisek, udekorować listkami porów i czerwoną papryką. Podawać z pieczywem. Sałatka z wędzonej ryby z fasolą Ryby obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, wybrać dokładnie ości. Mięso drobno pokrajać, wymieszać...

Więcej »

Schab w sezamie

Składniki na 4 porcje:

  • 80 dag schabu bez kości
  • 2 jajka
  • pół szklanki mąki
  • po 2 łyżki jasnego i ciemnego sezamu
  • olej
  • 3 pomidory
  • ogórek
  • pół sałaty
  • oliwa
  • przyprawy: sól, pieprz
Mięso myjemy, osuszamy kuchennym ręcznikiem papierowym i kroimy w plastry tej samej grubości. Układamy je na desce, przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem na płaskie kotlety. Każdy kotlet oprószamy przyprawami. Prz...

Więcej »

Róże jaglane z daktylami i bananami

Składniki:

  • 1 szklanka mąki orkiszowej
  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • szklanka wody
  • pół szklanki mielonych migdałów
  • szklanka maślanki
  • oliwa z oliwek
  • 8 daktyli bez pestek
  • 2 jajka
  • 1 banan
  • pół łyżeczki cynamonu
  • kurkuma
  • proszek do pieczenia
  • soda oczyszczona
  • syrop z agawy
  • sól morska
Kaszę jaglaną dokładnie płuczemy, wsypujemy do wrzącej wody i gotujemy 1...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

escapelle sprzedam kraków

Pieczone kotleciki z ryb . 75 dag ryby, 3/4 szklanki tartej bułki, 2 cebule, jajo, 2 łyżki masła, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz, cukier. Rybę opłukać, oskrobać łuski. Odciąć płetwy, umyć, wyrwać ości. Mięso i cebulę drobno posiekać. Ucierać w misce z jajem i łyżką masła. Masę wy mieszać z tartą bułką i posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Rękami maczanymi w wodzie formować owalne kotleciki, spłaszczyć. Układać na blasze wysmarowanej ...

Więcej »
http://www.meble-kuchenne.edu.pl 751#przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku ,