leczo kwestia smaku

Pieczone kotleciki z ryb

Pieczone kotleciki z ryb . 75 dag ryby, 3/4 szklanki tartej bułki, 2 cebule, jajo, 2 łyżki masła, pół pęczka naci pietruszki, sól, pieprz, cukier. Rybę opłukać, oskrobać łuski. Odciąć płetwy, umyć, wyrwać ości. Mięso i cebulę drobno posiekać. Ucierać w misce z jajem i łyżką masła. Masę wy mieszać z tartą bułką i posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Rękami maczanymi w wodzie formować owalne kotleciki, spłaszczyć. Układać na blasze wysmarowanej masłem. Pozostałym masłem posmarować powierzc...

Więcej »

Herbata ziolowa I

Herbata ziołowa I . 1 łyżeczka mięty pieprzowej, 1 łyżeczka rumianku, 1 szklanka wody, miód Miętę i rumianek zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 min. następnie zlać napar przez sitko, osłodzić miodem do smaku. Podawać zamiast herbaty. Herbata ziołowa II 1 łyżka owoców róży, 1 łyżeczka rumianku, l szklanka wody, miód lub cukier Owoce róży zalać wodą i gotować przez 5 min. Do wrzątku wsypać rumianek, przykryć, odstawić na 10 min. Następnie przecedzić przez sitko, osłodzić miodem lub cukrem. Podawać zamiast herbaty. Napój z b...

Więcej »

Pasztety rybne po wylozeniu na pólmisek posypuje sie posiekana nacia pietruszki i podaje z cytryna pokrajana w czastki lub z ostrym zimnym sosem

Pasztety rybne po wyłożeniu na półmisek posypuje się posiekaną nacią pietruszki i podaje z cytryną pokrajaną w cząstki lub z ostrym zimnym sosem. Pulpety w sosie greckim i pomidorowym, dorsz i karp faszerowany mogą być podawane zarówno na zimno jak na gorąco. Do podawanych na gorąco przygotowuje się ziemniaki z wody lub puree oraz surówki lub sałatki kontrastujące barwą i smakiem. Kawior - uznany za jedną z najbardziej luksusowych przystawek po wyjęciu z puszki wykłada się na szklaną lub kryształową miseczkę, którą umieszcza się w naczyniu z lodem. Jako d...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Liposomalna amfoterycyna B do terapii empirycznej u pacjentów z trwałą gorączką i neutropenią ad

Wina wytrawne pije się w dużych kieliszkach. Do win reńskich najodpowiedniejsze są wysmukłe, wąskie kieliszki na wysokiej nóżce. Te same nadają się do szampana. Wszystkie wina wytrawne można również podawać w wysmukłych szklaneczkach, zwanych szampańskimi. Wina wytrawne pije się zwykle kilkoma drobnymi haustami. Wina słodkie półsłodkie podaje się w tzw. winnych, mniejszych kieliszkach (ok. 50 mI szklanych lub kryształowych, białych lub kolorowych. Te ostatnie wina pije się powolnymi, pojedynczymi haustami, po każdym odstawiając kieliszek. Równoleg...

Więcej »
http://www.witamina-b6.com.pl 751#przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku ,