chłodnik z botwiny i ogórka

Sałatka z muszlami i awokado

Składniki:

  • 1 awokado
  • pół puszki liczi
  • 10 szt. makaronu typu duże muszle
  • 50 g twarogu
  • 1 łyżeczka śruty kakaowej
  • sezam
  • 1 cytryna
  • olej sezamowy
  • przyprawy: sól, pieprz, kurkuma
Makaron gotujemy 15 minut w osolonej wodzie z dodatkiem kurkumy. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Awokado kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy pestkę. obieramy ze skórki i skrapiamy sokiem z połowy cytryny. Połowę awokado kroimy na plastry, drugą połowę miksujemy z twarogiem i kilkoma kroplami cytr...

Więcej »

Zupa a la Chile

Zupa a la Chile . Umyte, oczyszczone ryby obrać z ości, pokrajać na małe kawałki i skropić octem. Cebulę i czosnek obrać, posiekać i chwilę podsmażyć na rozgrzanej w rondlu oliwie, skropić lekko wodą, przykryć rondel i dusić na małym ogniu przez 10 min. Następnie włożyć rybę, posypać majerankiem, wlać 4 szklanki gorącej wody, posolić i dodać szczyptę pieprzu. Gotować przez 30 min pod przykryciem na małym ogniu. Wtedy wlać wino, włożyć ziemniaki pokrajane w kostkę i gotować nadal przez 20 min., po czym dołożyć obrane ze skórki i pokrajane w ćwiartki pomidory...

Więcej »

Zupa rybna inaczej

Zupa rybna inaczej . Rybę umyć, oskrobać łuski, rozciąć wzdłuż, usunąć wnętrzności, odciąć głowy, płetwy i ogony. Głowy oczyścić, umyć. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na kawałki. Włożyć rybę razem z głowami i warzywami do dużego rondla, zalać sześcioma szklankami zimnej wody, posolić, dodać przyprawy i gotować na silnym ogniu pod przykryciem. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i nadal gotować powoli przez 45 min. Następnie odcedzić wywar i wlać ponownie do rondla. Mąkę rozprowadzić kilkoma łyżkami zimnej wody i wlać do wywaru. Zagotować, w...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

kriokomora wrocław cena

Ryby wędzone mają szerokie zastosowanie w żywieniu, zarówno na bardziej uroczyste okazje jak i w jadłospisach codziennych. Podaje się je w następującej postaci: filety obrane z ości i skóry, kanapki, pasty, sałatki, dania gorące. Drogie, luksusowe gatunki ryb wędzonych mają szczególne walory smakowe, np. wędzonego łososia, węgorza lub sigi nie traktuje się, jako półprodukty do przyrządzania potraw, tylko podaje, jako samodzielne dania. Wędzonego łososia lub sigę kraje się skośnie w jak najcieńsze, przezroczyste prawie plastry i układa na dużym porcelanowym lub szklanym półmisk...

Więcej »
http://www.dobrabudowa.info.pl 751#przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku ,