ciasteczka maślane kwestia smaku

Grillowany kurczak z sałatą, awokado,orzechami i mango

Składniki:

  • oliwa
  • szklanka soku wyciśniętego z pomarańczy
  • łyżka skórki otartej z pomarańczy
  • miód
  • sos sojowy
  • sól, pieprz, kumin
  • 8 ząbków czosnku
  • zielona papryczka chilli
  • 1 limonka
  • 6 pojedynczych piersi z kurczaka
  • 2 mango
  • 2 awokado
  • 300 g mieszanych sałat
  • garść prażonych nerkowców
Szklankę oliwy wymieszaj z 3/4 szklanki soku z pomarańczy, skórką z pomarańczy, łyżką miodu oraz łyżką...

Więcej »

Ryba morska pieczona w sloninie

Ryba morska pieczona w słoninie. Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, usunąć oczy i skrzela, odciąć płetwy, umyć i skropić wewnątrz białym winem. Oczyszczoną słoninę pokrajać w cienkie duże plastry. Połową słoniny wyłożyć brytfannę, a na niej umyte, obrane, opłukane i pokrajane w plastry warzywa. Na warzywach ułożyć rybę, oprószyć solą i pieprzem, obłożyć pozostałymi plastrami słoniny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec równomiernie rumieniąc. Podawać rybę na półmisku, posypać nacią pietruszki, obło...

Więcej »

Kawa czarna z koncentratu

Kawa czarna z koncentratu . Przygotować, jak wyżej, zastępując mleko wrzącą wodą. Napój chłodzący z marago 1 łyżeczka marago, pół szklanki wody, ćwierć szklanki mleka skondensowanego, cukier, lód konsumpcyjny Marago wymieszać z cukrem, rozprowadzić gotowaną i ostudzoną wodą, dodać mleko skondensowane i lód konsumpcyjny. Herbata z koncentratu Ćwierć łyżeczki koncentratu herbaty, 1 szklanka wody Przyrządzić tak, jak kawę. Herbata z owocu dzikiej róży 1 łyżeczka koncentratu, 1 szklanka wody, miód lub cukier Przyrządzić tak, jak kawę...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Echokardiograficzne badanie choroby zastawek serca związanej z toczniem rumieniowatym układowym ad 7

Zupa z flądry lub płastugi z ziemniakami . Z umytych, obranych i pokrajanych warzyw ugotować wywar. Flądrę oskrobać sprawić, odciąć głowę i płetwy, zdjąć skórę, skrajać filety. Mięso bez ości drobno pokrajać i udusić razem z posiekaną cebulą i masłem. Gdy jarzyny w wywarze zmiękną, przetrzeć je przez sito, połączyć z uduszoną flądrą. Oddzielnie ugotować obrane i pokrajane w drobną kostkę ziemniaki z dodatkiem soli oraz przypraw i dodać do zupy. Zaprawić śmietaną, dodać zieleninę i przyprawić do smaku solą i pieprz...

Więcej »
http://www.epsychoterapiawarszawa.edu.pl 751#przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku ,