udko w panierce

Zapiekanka z wedzonego sledzia lub makreli

Zapiekanka z wędzonego śledzia lub makreli . Ugotowane w łupinach ziemniaki obrać, pokrajać w plastry. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w piórka i usmażyć na oliwie na złoty kolor. Oczyszczone filety pokrajać w paski, usuwając pozostałe ości. W wysmarowanym oliwą rondlu układać warstwami ziemniak, cebulę i rybę, każdą warstwę oprószyć pieprzem, a ziemniaki dodat...

Więcej »

Curry laksa z kurczakiem z tofu

Składniki:

  • 500 g piersi z kurczaka
  • 300 g chińskiego makaronu pszenno-jajecznego
  • 200 g tofu
  • 1,5 l bulionu drobiowego
  • 300 ml mleczka kokosowego
  • pół słoiczka czerwonej pasty curry
  • 1 papryczka chilli
  • świeży imbir
  • 2 trawy cytrynowe
  • 2 szalotki
  • 3 ząbki czosnku
  • Więcej »

Potrawy z ryb wedzonych

Potrawy z ryb wędzonych . Dorsz wędzony w majonezie Dorsza obrać ze skóry, odciąć głowę, oczyścić jamę brzuszną. Ostrożnie zdjąć filety i usunąć ości wraz z kręgosłupem. Filety pokrajać skośnie na porcje, ułożyć na półmisku, obłożyć plasterkami kwaszonego ogórka i marynowanymi grzybkami. Polać majonezem wymieszanym z musztardą, posypać posiekanym szczypio...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

czesc miedniczna moczowodu

Mleko, będące bogatym źródłem witamin A, B1, B2 i PP, jest- upośledzone pod względem zawartości witaminy C. Mleko jest produktem mającym własności odkwaszające organizm, ze względu na zawartość w nim znacznych ilości związków mineralnych (wapń, sód, potas). Jest to cecha wyjątkowa wśród białkowych produktów spożywczych, bowiem wszystkie produkty białkowe, tłusz...

Więcej »
http://www.spzagorz.pl 751#przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku ,