racuszki bez mleka

Salatka ze skumbrii lub byczków

Sałatka ze skumbrii lub byczków . Puszka skumbrii w pomidorach, 4 pory, cebula, sól, cukier, łyżka oliwy, jabłko, ząbek czosnku Obrane i dokładnie umyte pory drobno pokrajać, oprószyć solą i cukrem, skropić oliwą. Obraną i opłukaną cebulę i jabłko posiekać, wymieszać z porami dodać roztarty z solą czosnek. Rybki z puszki wyjąć. Warzywa wymieszać z sosem pomidorowym z puszki, doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek, obłożyć rybkami. Podawać z pieczywem. Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym 20 dag makar...

Więcej »

Kwas porzeczkowy

Kwas porzeczkowy . 1 kg porzeczek, 0,8-1 kg cukru, 2-3 goździki, kawałek cynamonu, 2-3 dkg drożdży, 3 dkg rodzynków, 10 l wody Porzeczki umyć, rozgnieść na cedzaku i przelewać gotowaną ciepłą wodą, aż do zupełnego wypłukania soku. Osłodzić, dodać zmielone goździki i połamany na małe kawałeczki cynamon. Do letniego płynu dodać drożdże roztarte z cukrem. Pozostawić płyn na 8-10 godz. Po tym czasie nalać w butelki, szczelnie zamknąć przechowywać w chłodnym miejscu. Kwas jabłkowy 1,5 kg wczesnych, słodkich Jabłek, 10 dkg suszo...

Więcej »

Salatka z wedzonej certy, piklinga lub sledzia

Sałatka z wędzonej certy, piklinga lub śledzia . Ryby oczyścić i dokładnie obrać z ości. Pokrajać w kostkę lub grubo posiekać. Ogórki oraz cebulę obrać, pokrajać w kostkę, wymieszać z rybą, doprawić do smaku. Majonez dodać do jogurtu i wlać do sałatki, całość wyłożyć na półmisek, udekorować listkami porów i czerwoną papryką. Podawać z pieczywem. Sałatka z wędzonej ryby z fasolą Ryby obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, wybrać dokładnie ości. Mięso drobno pokrajać, wymieszać z ugotowaną na sypko fasolą, p...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Uklad leukoblastyczny i uklad tromboblastyczny

Składniki na 4 porcje:

  • 40 dag mielonej cielęciny lub indyka
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 suszone pomidory w oleju
  • 2 łyżki kaparów
  • bułka tarta
  • czarne oliwki
  • świeża bazylia
  • przyprawy: sól pieprz
  • olej
Mięso z jajkiem wyrabiamy w misce. Obrany czosnek przeciskamy w prasce lub drobno siekamy. Pomidory osączamy z zalewy i kroimy na kawałki. Kapary oraz kilka czarnych oliwek siekamy. Do mięsa dodajemy czosnek, pomidory, kapary i oliwki.
http://www.dobrabudowa.org.pl 751# , #wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy ,