kwestia smaku fit

Napój z lisci czarnej porzeczki

Napój z liści czarnej porzeczki . 1 łyżka liści czarnej porzeczki, 1 łyżka mięty, cukier do smaku Przyrządzić, jak napój miętowy. Napój z mieszanki ziołowej I 50 g liści czarnej porzeczki, 50 g melisy, 50 g dziurawca, 1 łyżeczka powyższej mieszanki, 1 szklanka wody, cukier do smaku lub miód Zioła zalać wrzącą wodą i pozostawić w przykrytym naczyniu na parze przez 15 min., odcedzić. Osłodzić do smaku miodem lub cukrem. Napój z mieszanki ziołowej...

Więcej »

Kwas z dzikiej rózy

Kwas z dzikiej róży . 1 kg owoców dzikiej róży, 0,6-1 kg cukru, 3 dkg drożdży, 1 kromka razowego chleba Owoce róży wymyć, wybrać pestki, drobno posiekać, a następnie rozetrzeć z cukrem i zalać wodą. Do letniego płynu dodać drożdże roztarte z cukrem i kromkę chleba. Pozostawić w ciepłym miejscu do sfermentowania. Przecedzić przez gazę, nalać do butelek, szczelnie zamknąć i po dobie przetrzymania w cieple wynieść w chłodne miejsce. Kw...

Więcej »

Krem z kalafiora z parmezanem

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 l bulionu z kury
  • 2 cebule
  • mały seler
  • mały por
  • 2 pietruszki
  • zabek czosnku
  • oliwa
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, suszony estragon, sól, pieprz, papryka chilli
  • pół l śmietanki 30%
  • masło
  • kilka bułek lub kromek ulubionego chleba
  • 2 garście startego parmezanu
  • kwaśna śmietana 18%
Ka...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

usuwanie kamienia nazębnego metody

Wody gazowane. Najpopularniejszym napojem należącym do grupy napojów gazowanych jest woda sodowa, czyli woda wodociągowa saturowana nasycona dwutlenkiem węgla pod zwiększonym ciśnieniem. Pije się ją nalewając z syfonów i kapslowanych butelek, zarówno w czasie spożywania posiłków, jak i wyłącznie w celu gaszenia pragnienia. Względy smakowe wymagają, więc, aby była dostatecznie chłodna. Woda sodowa służy również, jako podstawa do przygotowywania wsze...

Więcej »
http://www.dragonmc.pl 751#pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku ,