ciasto najlepsze

Herbata ziolowa I

Herbata ziołowa I . 1 łyżeczka mięty pieprzowej, 1 łyżeczka rumianku, 1 szklanka wody, miód Miętę i rumianek zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 min. następnie zlać napar przez sitko, osłodzić miodem do smaku. Podawać zamiast herbaty. Herbata ziołowa II 1 łyżka owoców róży, 1 łyżeczka rumianku, l szklanka wody, miód lub cukier Owoce róży zalać wodą i gotować przez 5 min. Do wrzątku wsypać rumianek, przykryć, odstawić na 10 min. Następnie przecedzić przez sitko, osłodzić miodem lub cukrem. Podawać zamiast herbaty. Napój z bratków i jagód 1 łyż...

Więcej »

Tarta z botwinką i serem

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
  • 100 g masła
  • 3 jajka
  • sól, gałka muszkatołowa, pieprz
  • 800 g botwinki
  • 400 g naturalnego serka homogenizowanego
  • 4 łyżki startego żółtego sera
  • oliwa
Botwinkę umyj, odsącz, zalej niewielką ilością osolonego wrzątku i gotuj do miękkości ok. 10 minut. Odcedź, ostudź i drobno pokrój. Wymieszaj z serkiem homogenizowanym, startym żółtym serem i 2 jajkami. Dopraw solą, pieprzem i pół łyżeczki gałki muszkatołowej. Z podanych składników zagnieć cias...

Więcej »

Rodzaj i ilosc stosowanych dodatków zaleza od pomyslowosci Gospodyni

Rodzaj i ilość stosowanych dodatków zależą od pomysłowości Gospodyni. Inny rodzaj kanapek to tzw. kanapki tortowe. Przygotowane płaty bułki smaruje się różnego rodzaju pastami (masło śledziowe, pasta z piklinga lub innej ryby wędzonej, sera itp.), układa jeden na drugim, jak tort (3-4 razy), przykrywając każdą warstwę pasty bułką. Następnie kraje się kanapki tak, jak ciastka tortowe. Ładne, ozdobne, ale nieprzeładowane dodatkami maleńkie kanapki układa się na tacy wyłożonej czystą, wyprasowaną białą serwetką. Każdy gatunek kanapek stanowi jeden pas. Nieco odmien...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Transmisja wirusa HIV-1 z jednego dziecka na drugie

Składniki na 4 porcje:

  • 12 sztuk brukselki
  • 2 małe cebule
  • 6 pieczarek
  • czerwona papryka
  • 10 dag kiełbasy
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano
  • olej
Brukselkę myjemy, czyścimy z liści i odcinamy końcówki. Wrzucamy ją do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Cebulę i pieczarki czyścimy, suszymy i kroimy na ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kwadratowe kawałki. Szczyptę soli, pieprzu i oregano wsypujemy do miseczki i zalewamy 2 łyżkami oleju. Mieszamy wszystkie skła...

Więcej »
http://www.odziez-medyczna.com.pl 751#pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku ,