pierogi olga smile

Zupa wigilijna

Zupa wigilijna . Warzywa umyć, obrać, opłukać, włożyć do garnka, dodać ości i głowy ryb, zalać osoloną wodą, nastawić do zagotowania razem z umytymi grzybami. Cebulę w łusce opłukać, obrumienić nad płomieniem gazowym lub na płycie i wrzucić do wywaru. Gotować ok. 1 godz. Ugotowany wywar przecedzić przez sito. Masło stopić, wymieszać z mąką, lekko podrumienić, połączyć z wywarem. Zaprawić zupę do smaku solą...

Więcej »

Zupa wloska (a la Bologna)

Zupa włoska (a la Bologna) . 75 dag leszcza, karpia, karasia lub płoci, 2 cebule, 2 marchwie, 4 pomidory lub płaska łyżka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, pół pęczka naci pietruszki 1 kg ryb słodkowodnych (leszcz, płocie, karasie), 50 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler), cebula, łyżka mąki, pół szklanki śmietanki, 3 ziarna pieprzu, 2 ziarna ziela angielskiego, sól, pół pęc...

Więcej »

Sałatka owocowa kruchych miseczkach

Składniki:

  • 170 g mąki pszennej
  • łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 50 g cukru pudru
  • żółtko
  • sól
  • 120 g masła
  • 100 g truskawek
  • 2 małe pomarańcze
  • 3 śliwki
  • 150 g winogron jasnych
  • 2 łyżki migdałów
  • limonka
  • świeża mięta
Na deskę wsyp obie mąki,cukier i szczyptę soli. Dodaj pokrojone w kostkę m...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Randomizowana, kontrolowana placebo próba szczepionki inaktywowanego wirusa polio na Kubie ad 5

Ryba zapiekana w sosie beszamelowym . 75 dag ryby, 1,5 szklanki sosu beszamelowego, 3 łyżki utartego żółtego sera (najlepiej parmezanu), łyżka masła Ogniotrwały półmisek posmarować masłem, ułożyć na nim rybę w całości lub pokrajaną w dzwonka, obłożyć różyczkami kalafiora lub porami, zalać sosem, wygładzić powierzchnię, posypać utartym serem. Zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać na tym samym półmisku, na ...

Więcej »
http://www.gimgryf1.pl 751#pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku ,