przepisy na amoniaczki

Zupa z fladry lub plastugi z ziemniakami

Zupa z flądry lub płastugi z ziemniakami . Z umytych, obranych i pokrajanych warzyw ugotować wywar. Flądrę oskrobać sprawić, odciąć głowę i płetwy, zdjąć skórę, skrajać filety. Mięso bez ości drobno pokrajać i udusić razem z posiekaną cebulą i masłem. Gdy jarzyny w wywarze zmiękną, przetrzeć je przez sito, połączyć z uduszoną flądrą. Oddzielnie ugotować obrane i pokrajane w drobną kostkę ziemniaki z dodatkiem soli oraz przypraw i dodać do zupy. Zaprawić śmietaną, doda...

Więcej »

Pasztety rybne po wylozeniu na pólmisek posypuje sie posiekana nacia pietruszki i podaje z cytryna pokrajana w czastki lub z ostrym zimnym sosem

Pasztety rybne po wyłożeniu na półmisek posypuje się posiekaną nacią pietruszki i podaje z cytryną pokrajaną w cząstki lub z ostrym zimnym sosem. Pulpety w sosie greckim i pomidorowym, dorsz i karp faszerowany mogą być podawane zarówno na zimno jak na gorąco. Do podawanych na gorąco przygotowuje się ziemniaki z wody lub puree oraz surówki lub sałatki kontrastujące barwą i smakiem. Kawior - uznany za jedną z najbardziej luksusowych przystawek po wyjęciu z puszki wykłada się na szklaną lub kryszt...

Więcej »

Salatka ze skumbrii lub byczków

Sałatka ze skumbrii lub byczków . Puszka skumbrii w pomidorach, 4 pory, cebula, sól, cukier, łyżka oliwy, jabłko, ząbek czosnku Obrane i dokładnie umyte pory drobno pokrajać, oprószyć solą i cukrem, skropić oliwą. Obraną i opłukaną cebulę i jabłko posiekać, wymieszać z porami dodać roztarty z solą czosnek. Rybki z puszki wyjąć. Warzywa wymieszać z sosem pomidorowym z puszki, doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek, obłożyć rybkami. Podawać z pieczywem. Makaro...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Model mostu pod Appomattox

Składniki na 12 porcji:

  • 30 dag moreli
  • 10 dag malin
  • 10 dag jeżyn
  • 15 dag masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • pół opakowania proszku do pieczenia
  • 150 ml jogurtu
  • 1 opakowanie galaretki np. truskawkowej
Morele sparzamy we wrzątku i obieramy ze skórki. Maliny oraz jeżyny płuczemy i osączamy na sicie. Mikserem ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dalej ucierając, wbijamy po j...

Więcej »
http://www.aranzacja-wnetrz.edu.pl 751#pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku ,