pierogi leniwe kcal

Potrawy z konserw

Potrawy z konserw. Sałatka z makreli Puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym, szklanka drobnej fasoli białej, jabłko, cebula, pół pęczka naci pietruszki, sól, cukier listkami sałaty. Zawartość puszki wymieszać z ugotowaną uprzednio fasolą. Obraną i opłukaną cebulę i jabłko pokrajać w kostkę, dodać do sałatki, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek, udekorować podawać z pieczywem. Sałatka z karpia podwędzanego wol...

Więcej »

Tacosy z kurczakiem i guacamole

Składniki:

  • 2 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • oliwa
  • 2 piersi kurczaka
  • sól, pieprz
  • świeża kolendra
  • papryczka chilli
  • 2 limonki
  • 4 tortille pszenne lub kukurydziane
  • porcja guacamole
Czosnek oraz cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie. Piersi kurczaka oczyść, przetnij wzdłuż na cienkie kotlety, lekko rozbij, dopraw solą i pieprzem. Smaż z cebulą i czosnkiem po 8 minut z każdej strony, aż będą złoc...

Więcej »

Szaszłyki rybne

Składniki:

  • 600 g filetów z białej ryby morskiej
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • pół żółtej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • olej
  • liść laurowy, sól, biały pieprz
  • natka pietruszki
Filety z ryby umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj sok z cytryny, 100 ml oleju, pokruszony liść laurowy, drobn...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Genetyczna i farmakologiczna inaktywacja ANGPTL3 i choroby sercowo-naczyniowej ad 6

Zupa z flądry lub płastugi z ziemniakami . Z umytych, obranych i pokrajanych warzyw ugotować wywar. Flądrę oskrobać sprawić, odciąć głowę i płetwy, zdjąć skórę, skrajać filety. Mięso bez ości drobno pokrajać i udusić razem z posiekaną cebulą i masłem. Gdy jarzyny w wywarze zmiękną, przetrzeć je przez sito, połączyć z uduszoną flądrą. Oddzielnie ugotować obrane i pokrajane w drobną kostkę ziemniaki z dodatkiem soli oraz przypraw i dodać do zupy. Zaprawić śmietaną, doda...

Więcej »
http://www.meblenawymiarsklep.net.pl 751# , #wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy ,