ciasto z borówkami kwestia smaku

Sokiem lub cocktailem owocowym mozna przyjac gosci wpadajacych niespodziewanie, podobnie jak zaproszonych na popoludnie

Sokiem lub cocktailem owocowym można przyjąć gości wpadających niespodziewanie, podobnie jak zaproszonych na popołudnie. Pożądanym dodatkiem są słone paluszki lub orzeszki w soli. Z tymi samymi dodatkami podaje się też soki tak owocowe, jak i warzywne gościom zaproszonym na obiad lub na gorącą kolację. W tym ostatnim przypadku na tacy, nalane do kieliszków lub szklanek, wśród innych wytrawnych napojów przed posiłkiem. Nierzadko soki podane do mięs jednocześnie z winem spotykają się nie tylko z aprobatą, ale nawet z uznaniem. Kultura podawania soków nakazuje zapewnienie im dostatecznie niskiej temperatu...

Więcej »

Kotleciki z warzywami

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag szynki lub łopatki
  • 1 jajko
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • mąka
  • 10 dag szpinaku w liściach
  • 1 papryka
  • pół puszki kukurydzy
  • przyprawy: curry, chilli, sól, pieprz
Mięso myjemy, suszymy, siekamy i przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Łączymy w misce z jajkiem. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę lub drobno kroimy. Warzywa zrumieniamy na patelni na oleju. Dodajemy do masy mięsnej i mieszamy. Szpinak przelewamy na sicie wr...

Więcej »

Zupa a la San Salwador

Zupa a la San Salwador . Ryby umyć, oczyścić, opłukać, obrać z ości i zemleć w maszynce (w przypadku ryb atlantyckich należy je po oczyszczeniu wymoczyć przez 5 min. w zimnej wodzie z dodatkiem octu, osączyć, po czym dopiero obrać z ości i zemleć w maszynce). Selery umyć, obrać, opłukać, pokrajać w słomkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cienkie plastry. W rondlu stopić masło, włożyć cebulę i selery, zrumienić. Ziemniaki obrać, pokrajać w drobną kostkę, dołożyć do cebuli i selerów, skropić całość wodą, przykryć rondel i dusić na małym ogniu przez 10 min. Przełożyć do większ...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Śmiertelność i dostęp do opieki wśród dorosłych po rozwinięciu Medicaid State ad

Składniki:

  • 1 kalafior
  • 2 l bulionu z kury
  • 2 cebule
  • mały seler
  • mały por
  • 2 pietruszki
  • zabek czosnku
  • oliwa
  • przyprawy: gałka muszkatołowa, suszony estragon, sól, pieprz, papryka chilli
  • pół l śmietanki 30%
  • masło
  • kilka bułek lub kromek ulubionego chleba
  • 2 garście startego parmezanu
  • kwaśna śmietana 18%
Kalafiora gotuj w bulionie 40 minut. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, a resztę warzyw, oprócz czosnku, na drobne kawałki. Podsmaż na oliwie, tak aby cebula i warzywa...

Więcej »
http://www.lagodnarehabilitacja.info.pl 751#lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku , #kacza pierś ,