Karkówka z owocami

Składniki na 6 porcji:
- 6 plastrów schabu karkowego
- 3 łyżki sosu sojowego
- 10 dag śliwek
- 10 dag moreli
- olej
- cukier
- masło
- cynamon
- przyprawy: sól, pieprz
Składniki na 6 porcji:
Składniki na 4 porcje:
Pasztety rybne po wyłożeniu na półmisek posypuje się posiekaną nacią pietruszki i podaje z cytryną pokrajaną w cząstki lub z ostrym zimnym sosem. Pulpety w sosie greckim i pomidorowym, dorsz i karp faszerowany mogą być podawane zarówno na zimno jak na gorąco. Do podawanych na gorąco przygotowuje się ziemniaki z wody lub puree oraz surówki lub sałatki kontrastujące barwą i smakiem. Kawior - uznany za jedną z najbardziej luksusowych przystawek po wyjęciu z puszki wykłada ...
ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda
Rosół rybny . Umyte warzywa obrać, opłukać, zalać osoloną wodą, ugotować z nich wywar. Sprawione ryby opłukać, pokrajać na dzwonka, włożyć do wrzącego wywaru, dodać szczyptę pieprzu, gotować ok. 25 min. Rybę ugotowaną w wywarze podaje się oddzielnie na gorąco lub na zimno. Wywar przecedzić przez sito (jarzyny wykorzystać na sałatkę), doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać posiekaną nać pietruszki. Podawać z kluskami krajanymi lub makaronem. Barszc...