bułki maślane z jagodami

Dwukolorowy sernik

Składniki na 12 porcji:

  • 1 kg twarogu
  • 11 jajek
  • 2 szklanki cukru
  • 1 margaryna
  • 2 łyżki kaszy mannej
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
  • proszek do pieczenia
  • kakao
  • olej
  • czekolada
Twaróg mielimy trzykrotnie. Rozbijamy 5 jajek i oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy na puch ze szklanką cukru, powoli dodajemy margarynę oraz zmielony tw...

Więcej »

Sokiem lub cocktailem owocowym mozna przyjac gosci wpadajacych niespodziewanie, podobnie jak zaproszonych na popoludnie

Sokiem lub cocktailem owocowym można przyjąć gości wpadających niespodziewanie, podobnie jak zaproszonych na popołudnie. Pożądanym dodatkiem są słone paluszki lub orzeszki w soli. Z tymi samymi dodatkami podaje się też soki tak owocowe, jak i warzywne gościom zaproszonym na obiad lub na gorącą kolację. W tym ostatnim przypadku na tacy, nalane do kieliszków lub szklanek, wśród innych wytrawnych napojów przed posiłkiem. Nierzadko soki podane do mięs jednocześnie z winem spotykają s...

Więcej »

Salatka z wedzonej certy, fladry lub halibuta

Sałatka z wędzonej certy, flądry lub halibuta . Ryby obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, wybrać ości. Mięso pokrajać w kostkę. Obraną, opłukaną cebulę i jabłko drobno posiekać, skrapiając sokiem z cytryny. Seler ugotować i razem ze śliwkami pokrajać w paski, skropić pozostałym sokiem z cytryny. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem i posiekaną nacią pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę wyłożyć na półmisek, ozdobić list...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Po ustawieniu noza muruje sie lub betonuje na nim sciany studni

Składniki n 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej
  • 3 jajka
  • koperek
  • dymka (bez szczypiorku)
  • 6 łyżek mielonego mięsa drobiowego
  • masło
  • przyprawy: sól, mielony biały pieprz
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy pod przykryciem 30 minut. 2 jajka gotujemy na twardo, wyjmujemy z wody, studzimy i obieramy ze skórki. Zimne jajka drobno siekamy. Gałązkę koperku siekamy. Dymkę czyści...

Więcej »
http://www.wroclawsegreguje.pl 751# , #wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy ,