Dwukolorowy sernik

Składniki na 12 porcji:
- 1 kg twarogu
- 11 jajek
- 2 szklanki cukru
- 1 margaryna
- 2 łyżki kaszy mannej
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
- proszek do pieczenia
- kakao
- olej
- czekolada
Składniki na 12 porcji:
Sokiem lub cocktailem owocowym można przyjąć gości wpadających niespodziewanie, podobnie jak zaproszonych na popołudnie. Pożądanym dodatkiem są słone paluszki lub orzeszki w soli. Z tymi samymi dodatkami podaje się też soki tak owocowe, jak i warzywne gościom zaproszonym na obiad lub na gorącą kolację. W tym ostatnim przypadku na tacy, nalane do kieliszków lub szklanek, wśród innych wytrawnych napojów przed posiłkiem. Nierzadko soki podane do mięs jednocześnie z winem spotykają s...
Sałatka z wędzonej certy, flądry lub halibuta . Ryby obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, wybrać ości. Mięso pokrajać w kostkę. Obraną, opłukaną cebulę i jabłko drobno posiekać, skrapiając sokiem z cytryny. Seler ugotować i razem ze śliwkami pokrajać w paski, skropić pozostałym sokiem z cytryny. Wymieszać wszystkie składniki z majonezem i posiekaną nacią pietruszki. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową sałatkę wyłożyć na półmisek, ozdobić list...
ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda
Składniki n 2 porcje: