sos aioli przepisy

Potrawy z konserw

Potrawy z konserw. Sałatka z makreli Puszka filetów z makreli w sosie pomidorowym, szklanka drobnej fasoli białej, jabłko, cebula, pół pęczka naci pietruszki, sól, cukier listkami sałaty. Zawartość puszki wymieszać z ugotowaną uprzednio fasolą. Obraną i opłukaną cebulę i jabłko pokrajać w kostkę, dodać do sałatki, wymieszać z posiekaną nacią pietruszki. Doprawić do smaku solą i cukrem. Wyłożyć na półmisek, udekorować podawać z pieczywem. Sałatka z karpia podwędzanego woleju Puszka karpia, 3 ogórki. Ogórki umyć, obrać, po...

Więcej »

Karkówka z owocami

Składniki na 6 porcji:

  • 6 plastrów schabu karkowego
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 10 dag śliwek
  • 10 dag moreli
  • olej
  • cukier
  • masło
  • cynamon
  • przyprawy: sól, pieprz
Mięso płuczemy, suszymy kuchennym ręcznikiem papierowym i rozbijamy. Wkładamy do miski, skrapiamy sosem sojowym i odstawiamy na 10 minut. Owoce myjemy, drylujemy i kroimy na połówki. Na patelni rozgrzewamy silnie olej i przesmażamy kotlety z jednej strony. Posypujemy cukrem, obracamy i smażymy 30 seku...

Więcej »

Szaszłyki z brukselką

Składniki na 4 porcje:

  • 12 sztuk brukselki
  • 2 małe cebule
  • 6 pieczarek
  • czerwona papryka
  • 10 dag kiełbasy
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano
  • olej
Brukselkę myjemy, czyścimy z liści i odcinamy końcówki. Wrzucamy ją do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Cebulę i pieczarki czyścimy, suszymy i kroimy na ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy na kwadratowe kawałki. Szczyptę soli, pieprzu i oregano wsypujemy do miseczki i zalewamy 2 łyżkami olej...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Gruczoly chlonne sieciowe

Napój z liści czarnej porzeczki . 1 łyżka liści czarnej porzeczki, 1 łyżka mięty, cukier do smaku Przyrządzić, jak napój miętowy. Napój z mieszanki ziołowej I 50 g liści czarnej porzeczki, 50 g melisy, 50 g dziurawca, 1 łyżeczka powyższej mieszanki, 1 szklanka wody, cukier do smaku lub miód Zioła zalać wrzącą wodą i pozostawić w przykrytym naczyniu na parze przez 15 min., odcedzić. Osłodzić do smaku miodem lub cukrem. Napój z mieszanki ziołowej II 100 g liści poziomki, 50 g liści czarnej jagody, 50 g liści czarnej porzeczki, 50 g suszonych...

Więcej »
http://www.mojabudowa.biz.pl 751# , #wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę ,