PIC-516

Sznycle drobiowe

Składniki na 4 porcje:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
  • 15 dag pieczarek
  • masło
  • mleko
  • olej
  • 10 dag sera żółtego lub mozarelli
  • 1 jajko
  • mąka
  • cytryna
  • bułka tarta
  • przyprawy: sól, pieprz
Mięso płuczemy pod wodą i suszymy je na papierowym ręczniku kuchennym. Następnie dzielimy je na pojedyncze filety, każdy rozcinamy w poprzek na dwa plastry. Sznycle skrapiamy sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Pieczarki obieramy ze skórki, myjemy, suszymy i kroimy w cienkie plastry. ...

Więcej »

Szaszłyki z indyka i kalafiora

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 50 dag liści szpinaku
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • mąka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 kalafior
  • przyprawy: curry, sól, pieprz
Filety myjemy, rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Szpinak myjemy, blanszujemy w osolonym wrzątku i osączamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek, krótko przesmażamy. Posypujemy łyżką mąki i zasmażamy na rumiano. Dodajemy szpinak i smażymy 3 minuty, doprawiając do smaku solą.

Sałatka Yan Woon Sen

Składniki:

  • 80 g makaronu z fasoli mung
  • 60 g mielonego mięsa drobiowego
  • 100 g krewetek koktajlowych
  • 1 łodyga selera naciowego
  • pół cebuli
  • 1/4 opakowania grzybów mun
  • 1 dymka
  • 1 pomidor
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • liście kolendry
  • 2 czerwone papryczki chilli
  • cukier kokosowy
  • limonka
  • sos rybny
Grzyby i makaron przygotowujemy wg wskazówek na opakowaniu. Drobno pokrojone papryczki chilli bez gniazd nasiennych, obrany i drobno pokrojony ząbek ...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Wpływ terapii chelatacyjnej z sukcerem na rozwój neuropsychologiczny u dzieci narażonych na działanie ołowiu czesc 4

Składniki na 4 porcje:

  • 60 dag piersi kurczaka
  • olej
  • 10 mąki
  • 2 jajka
  • przyprawy: sól, pieprz
  • 2 łyżki mleka
  • 10 dag bułki tartej
  • wiórki kokosowe
  • 2 brzoskwinie
  • 1 papryka
  • 8 plastrów żółtego sera
  • cebula
Piersi kurczaka myjemy i suszymy ręcznikiem papierowym. Koimy je na 8 równych plastrów, każdy rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Z dwóch stron oprószamy przyprawami. Do jednej miseczki wsypujemy mąkę, do drugiej wbijamy jajka i dodajemy mleko, a do trzeciej wsy...

Więcej »
http://www.gimnazjumlubasz.edu.pl 751#wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku , #kacza pierś , #kolacje bezglutenowe ,