PIC-517

Zupa a la San Salwador

Zupa a la San Salwador . Ryby umyć, oczyścić, opłukać, obrać z ości i zemleć w maszynce (w przypadku ryb atlantyckich należy je po oczyszczeniu wymoczyć przez 5 min. w zimnej wodzie z dodatkiem octu, osączyć, po czym dopiero obrać z ości i zemleć w maszynce). Selery umyć, obrać, opłukać, pokrajać w słomkę. Cebulę obrać, opłukać, pokrajać w cienkie plastry. W rondlu stopić masło, włożyć cebulę i selery, zrumienić. Ziemniaki obrać, pokrajać w drobną kostkę, dołożyć do cebuli i selerów, skropić całość wodą, przykryć rondel i du...

Więcej »

U ludzi "nielubiacych" mleka, a tym samym nieprzyzwyczajonych do systematycznego spozywania go zdarzaja sie przypadki zaburzen zoladkowych po wypiciu mleka

U ludzi nielubiących mleka, a tym samym nieprzyzwyczajonych do systematycznego spożywania go zdarzają się przypadki zaburzeń żołądkowych po wypiciu mleka. Zaburzenia te są spowodowane brakiem podpuszczki (reniny) fermentu wydzielanego w żołądku. Tę wadę organiczną spotyka się zwłaszcza u ludzi starszych, niepijących mleka mleko słodkie, szczególnie surowe, powoduje u nich rozwolnienie mleko zsiadłe nie ma tego działania. W tych przypadkach należy organizm stopniowo przyzwyczajać do trawienia i przyswajania mleka, podając je początkowo w niewielkich ilościa...

Więcej »

Kotelty schabowe po warszawsku

Składniki:

  • pół kg schabu bez kości
  • 15 dag pieczarek
  • 15 dag sera żółtego
  • 2 pomidory
  • 2 cebule
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • mąka pszenna
  • olej
  • przyprawy: sól, pieprz
Schab myjemy, suszymy kuchennym ręcznikiem papierowym i tniemy na 4 równe plastry. Każdy kotlet przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy tłuczkiem. Rozbite dość cienko kotlety oprószamy przyprawami. Pieczarki czyścimy, myjemy, suszymy i tniemy w cienkie plastry. Pomidory przelewamy na sicie wr...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Urzadzenie pierwszego typu wykonane jest w postaci obracajacego sie bebna, przez który przeciagniety jest prostowany drut

Składniki:

  • 600 g filetów z białej ryby morskiej
  • 300 g pomidorków koktajlowych
  • pół żółtej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 cytryna
  • olej
  • liść laurowy, sól, biały pieprz
  • natka pietruszki
Filety z ryby umyj, osusz ręcznikiem papierowym i pokrój na małe kawałki. Cebulę obierz, drobno posiekaj, dodaj sok z cytryny, 100 ml oleju, pokruszony liść laurowy, drobno pokrojoną natkę pietruszki, sól oraz pieprz i wszystko dokła...

Więcej »
http://www.centrumpsychologiipodrozy.pl 751#wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku , #kacza pierś , #kolacje bezglutenowe ,