Drogowa dżungla, czyli Polak za kierownicą

Pasta z wedzonego piklinga - na goraco

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z surówkami. Kanapki z rybą wędzoną Kanapki z rybą wędzoną mogą być różnorodne, zależnie od dodatków i sposobu przygotowania. Przyrządzać j...

Więcej »

Pasztety rybne po wylozeniu na pólmisek posypuje sie posiekana nacia pietruszki i podaje z cytryna pokrajana w czastki lub z ostrym zimnym sosem

Pasztety rybne po wyłożeniu na półmisek posypuje się posiekaną nacią pietruszki i podaje z cytryną pokrajaną w cząstki lub z ostrym zimnym sosem. Pulpety w sosie greckim i pomidorowym, dorsz i karp faszerowany mogą być podawane zarówno na zimno jak na gorąco. Do podawanych na gorąco przygotowuje się ziemniaki z wody lub puree oraz surówki lub sałatki kontrastujące barwą i smakiem. Kawior - uznany za jedną z najbardziej luksusowych przystawek po wyjęciu z puszki wykłada się na szklaną lub kryształową miseczkę, którą umieszcza się w naczyniu z lodem. Jako dodatek podaje się świeżą bułkę ładnie p...

Więcej »

Szprotki lub sielawy wedzone

Szprotki lub sielawy wędzone . Rybki obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, ułożyć na okrągłym półmisku. Skropić oliwą i obłożyć plasterkami cytryny. Boki półmiska obsypać posiekaną pietruszką. Makrela wędzona - na gorąco Makrele obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy, zdjąć ostrożnie filety, usuwając kręgosłup z ośćmi. Filety ułożyć na wysmarowanym oliwą ogniotrwałym półmisku i wstawić na kilka minut do nagrzanego piekarnika. Po zagrzaniu wyjąć, posypać posiekaną nacią pietruszki. Półmisek ozdobić listkami pietruszki. Podawać z pieczywem i surówkami. Uwaga. T...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Budownictwo wczoraj i dzis : Nagrody Piranesi 2009

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 200 g pomidorów pelati
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 50 ml czerwonego wina
  • 1 kg ziemniaków
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g sera cheddar
  • 2 białe cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • kmin rzymski, liście laurowe, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, pieprz
  • olej
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szklimy na oleju. Dodajemy oczyszczony i pokrojony w plasterki seler naciowy. Smażymy. Dorzucamy mięso i gałązki tymian...

Więcej »
Drogowa dżungla, czyli Polak za kierownicą 751#najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku , #kacza pierś , #kolacje bezglutenowe , #pomysł na jajko ,