szybki pyszny jabłecznik

Herbata ziolowa I

Herbata ziołowa I . 1 łyżeczka mięty pieprzowej, 1 łyżeczka rumianku, 1 szklanka wody, miód Miętę i rumianek zalać wrzącą wodą, przykryć i odstawić na 10 min. następnie zlać napar przez sitko, osłodzić miodem do smaku. Podawać zamiast herbaty. Herbata ziołowa II 1 łyżka owoców róży, 1 łyżeczka rumianku, l szklanka wody, miód lub cukier Owoce róży zalać wodą i gotować przez 5 min. Do wrzątku wsypać rumianek, przykryć, odstawić na 10 min. Następnie przecedzić przez sitko, osłodz...

Więcej »

Letni budyń

Myć owoce i umieścić to wszystko (z wyjątkiem truskawek) w dużym garnku z cukrem pudrem i 3 łyżki wody. Lekko ogrzewać przez 3 minuty, aż sok z owoców zaczyna przenikać na zewnątrz. Dodaj truskawki i gotować przez 2 minuty dłużej. Zlać sok z owoców przez sito ustawiony na dużej miski. Smak sok i dodać trochę więcej cukru, jeśli jest to konieczne. Linia A: 1,2-litrowy basenu budyń z podwójną warstwą folią, pozostawiając nakładania wokół góry. Zdjąć skórkę z brioche i pokroić chleb d...

Więcej »

Kwas z morwy

Kwas z morwy . 1,5 kg morwy, 50 dkg cukru, kwasek cytrynowy do smaku, 2-3 dkg drożdży, 3-4 goździki, 1 kromka chleba razowego, 10 l wody. Owoce morwy opłukać, rozgnieść z cukrem, zalać przegotowaną, ciepłą wodą, dodać kwasek. Do ochłodzonego płynu dodać zmielone goździki i drożdże roztarte z cukrem oraz kromkę razowego chleba. Po upływie 10 godz. płyn przecedzić przez gazę, nalać do butelek, szczelnie zamknąć, przechowywać w ciepłym miejscu, a następnie wynieść do chłodnego. Użyte ci...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

fresenius kraków

Potrawy półrybne . Sałatka włoska z ryby 25 dag ugotowanej ryby, śledź, 50 dag ziemniaków, 20 dag selera, cebula, 3/4 szklanki majonezu, łyżka musztardy, sól, cukier, pieprz, pół pęczka naci pietruszki 50 dag ziemniaków, 2 jabłka, 10 dag włoskich orzechów, 25 dag ugotowanej ryby, 5 dag migdałów, 5 dag rodzynków, pół szklanki majonezu, szklanka białego wytrawnego wina. Cytryna, sól, cukier, 2 łyżki posiekanego kopru i naci pietruszki, 30 dag ugotowanej ryby morskiej lub słodkowodnej, szklanka drobnej f...

Więcej »
http://www.nabudowie.edu.pl 751# , #wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy ,