PIC-642

Potrawy z ryb wedzonych

Potrawy z ryb wędzonych . Dorsz wędzony w majonezie Dorsza obrać ze skóry, odciąć głowę, oczyścić jamę brzuszną. Ostrożnie zdjąć filety i usunąć ości wraz z kręgosłupem. Filety pokrajać skośnie na porcje, ułożyć na półmisku, obłożyć plasterkami kwaszonego ogórka i marynowanymi grzybkami. Polać majonezem wymieszanym z musztardą, posypać posiekanym szczypiorkiem. Flądra wędzona w sosie musztardowym Flądry obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowy. Ostrożnie skrajać filety i ułożyć na półmisku, krając wzdłuż na połówki; obłożyć dookoła ziemniaka...

Więcej »

Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną i serem cheddar

Składniki:

  • 500 g mielonego mięsa wołowego
  • 200 g pomidorów pelati
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 50 ml czerwonego wina
  • 1 kg ziemniaków
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 200 g sera cheddar
  • 2 białe cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • świeży tymianek
  • kmin rzymski, liście laurowe, ziele angielskie, gałka muszkatołowa, sól, pieprz
  • olej
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w drobną kostkę. Szklimy na oleju. Dodajemy oczyszczony i pokrojony w plasterki seler naciowy. Smażymy. Dorzucamy mi...

Więcej »

Podajac soki, nalezy postarac sie o ich ladny wyglad

Podając soki, należy postarać się o ich ładny wygląd. Wrażenie chłodu potęguje wąski rąbek sztucznego szronu okalający obwód szklanki lub kieliszka. Efekt ten uzyskuje się przez zanurzenie rąbka szklanki w wodzie, a następnie w cukrze-krysztale. Ozdobioną w ten sposób szklankę ostrożnie napełnia się napojem. Wygląd napoju podnosi wrzucenie do szklanki lub kieliszka kilku jagód, truskawek, poziomek, malin lub plasterka cytryny, grapefruita albo pomarańczy. Innym sposobem zdobienia szkła przygotowanego do napojów jest umocowanie na obwodzie ozdobnie pokrajanej skórki cytry...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

LECZENIE POOPERACYJNE

Ryba morska pieczona w słoninie. Rybę opłukać, oskrobać łuski, sprawić, usunąć oczy i skrzela, odciąć płetwy, umyć i skropić wewnątrz białym winem. Oczyszczoną słoninę pokrajać w cienkie duże plastry. Połową słoniny wyłożyć brytfannę, a na niej umyte, obrane, opłukane i pokrajane w plastry warzywa. Na warzywach ułożyć rybę, oprószyć solą i pieprzem, obłożyć pozostałymi plastrami słoniny. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Upiec równomiernie rumieniąc. Podawać rybę na półmisku, posypać nacią pietruszki, obłożyć ziemniakami puree i jarzynami (fasolk...

Więcej »
751#ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku , #kacza pierś , #kolacje bezglutenowe , #pomysł na jajko , #desery kwestia smaku ,