PIC-700

Zupa wegierska

Zupa węgierska . Ryby umyć, oskrobać z łusek, wypatroszyć, ponownie umyć, odciąć płetwy, ogon i głowę. Oddzielić mięso od ości, posolić, zalać wodą i gotować z cebulą przez 2 godz. Wywar przecedzić przez sito. Mięso z ryb pokrajać, ułożyć w rondlu, przełożyć. Jeszcze, posypać sproszkowaną papryką i solą. Zalać gorącym wywarem z przetartą cebulą i ugotować do miękkości, doprawić do smaku solą i...

Więcej »

Szaszłyki z indyka i kalafiora

Składniki na 6 porcji:

  • 60 dag filetu z indyka
  • 50 dag liści szpinaku
  • olej
  • 2 ząbki czosnku
  • mąka
  • 10 dag żółtego sera
  • 1 kalafior
  • przyprawy: curry, sól, pieprz
Filety myjemy, rozbijamy i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Szpinak myjemy, blanszujemy w osolonym wrzątku i osączamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy obrany i drobno ...

Więcej »

Pasta z wedzonego piklinga - na goraco

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym sz...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Zaburzenia psychiczne.

Składniki na 4 porcje:

  • 12 sztuk brukselki
  • 2 małe cebule
  • 6 pieczarek
  • czerwona papryka
  • 10 dag kiełbasy
  • przyprawy: sól, pieprz, oregano
  • olej
Brukselkę myjemy, czyścimy z liści i odcinamy końcówki. Wrzucamy ją do wrzącej osolonej wody i gotujemy do miękkości. Cebulę i pieczarki czyścimy, suszymy i kroimy na ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gni...

Więcej »
751#tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone , #sznycle z indyka kwestia smaku , #pesto kwestia smaku , #kacza pierś , #kolacje bezglutenowe , #pomysł na jajko , #desery kwestia smaku , #sałatka kwestia smaku ,