sałatkę coleslaw

Fladra wedzona z cytryna

Flądra wędzona z cytryną . Przygotowaną flądrę skropić sokiem z cytryny i oliwą. Posypać posiekaną pietruszką. Obłożyć surówką z pomidorów lub papryki. Podawać z pieczywem. Uwaga. Tak samo można również podawać inne gatunki ryb wędzonych. 50 dag ryby, pół szklanki sosu tatarskiego, pół pęczka naci pietruszki, pół cytryny 50 dag ryby, 3 łyżki o...

Więcej »

Salatka ze sledzi po japonsku

Sałatka ze śledzi po japońsku . Opłukany ryż ugotować na sypko. Ostudzić, wymieszać ze śledziami, doprawić do smaku. Sałatkę wyłożyć na półmisek lub do salaterki, polać majonezem i obłożyć groszkiem konserwowym. Udekorować plasterkami cytryny. Sałatka ze śledzi po włosku Puszka śledzi w oleju, 20 dag ryżu, łyżka oleju, 2-3 strąki zielonej lub cz...

Więcej »

Kwas z morwy

Kwas z morwy . 1,5 kg morwy, 50 dkg cukru, kwasek cytrynowy do smaku, 2-3 dkg drożdży, 3-4 goździki, 1 kromka chleba razowego, 10 l wody. Owoce morwy opłukać, rozgnieść z cukrem, zalać przegotowaną, ciepłą wodą, dodać kwasek. Do ochłodzonego płynu dodać zmielone goździki i drożdże roztarte z cukrem oraz kromkę razowego chleba. Po upływie 10 godz. płyn p...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Powszechne odkładanie amyloidu w przeszczepionych ludzkich wysepkach trzustkowych

Sałatka ze śledzi z ryżem . Opłukany ryż ugotować w dużej ilości osolonej wody, dodając łyżkę tłuszczu. Gdy ryż będzie miękki - odcedzić i przepłukać zimną wodą. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać w słomkę, a cebulę drobno posiekać. Warzywa bez cebuli włożyć do rondla, zalać gorącą wodą tak, aby je przykryła, posolić i ugotować do miękko...

Więcej »
http://www.ta-medycyna.net.pl 751#wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy , #przepisy na buraczki na zimę , #sernik nowojorski z mascarpone ,