ciasto z porzeczkami na oleju

Kwas z pomaranczy

Kwas z pomarańczy . 0,5 kg pomarańczy (połowa obrana, a połowa ze skórką), l cytryna lub kwasek do smaku, 70-90 dkg cukru, 2-3 dkg drożdży, 8-10 l wody Pomarańcze umyć, połowę obrać ze skóry. Wszystkie pokrajać w bardzo cienkie plastry, lekko przegnieść z cukrem, dodać przegotowaną letnią wodę, wyciśnięty sok z cytryny lub kwasek cytrynowy i drożdże roztarte z cukrem. Wszystko wymieszać. Po upływie doby płyn przecedzić przez gazę, napełnić butelki, dokładnie i szczelnie pozamykać. Po upływie doby w czasie, ...

Więcej »

Salatka ze sledzi i makaronu po neapolitansku

Sałatka ze śledzi i makaronu po neapolitańsku . Puszka śledzi w pomidorach, 15 dag makaronu spaghetti, 2 kwaszone ogórki, pół pęczka naci pietruszki, łyżka koncentratu pomidorowego, pół szklanki majonezu. Makaron ugotować, przelać zimną wodą i po odsączeniu pokrajać w kostkę, tak samo pokrajać obrane ogórki. Wymieszać makaron z ogórkami, śledziami, nacią pietruszki i koncentratem pomidorowym. Wyłożyć sałatkę do salaterki i polać majonezem. Podawać z pieczywem. Puszka śledzi w pomidorach, szklanka ryżu, łyż...

Więcej »

Pasta z wedzonego piklinga - na goraco

Pasta z wędzonego piklinga - na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z surówkami. Kanapki z rybą wędzoną Kanapki z rybą wędzoną mogą by...

Więcej »

Zobacz też:

ryba w zalewie octowej ryba z ikrą kołobrzeg ryba po grecku przepis ewy wachowicz pizzeria flamenco jedzenie w bagażu rejestrowanym ryba po grecku magdy gessler maziec pizzeria wieliczka zupa rybna inaczej ryba z rodziny dorszowatych flamenco pizza desery od najprostszych po wykwintne zupa segedyńska gorący napój z araku ryba o zapachu ogórka jak sprawić flądrę w naczyniu o wysokości 20 cm znajduje się pewna ciecz ryba po grecku fit ryba o zielonych ościach pizzeria ekler ryba w papilotach jak obrać flądrę eskulap zabierzów przypalona patelnia od spodu soda

Opóźnione rodzenie dzieci i wyniki ciąży ad 6

Składniki n 2 porcje:

  • pół szklanki kaszy gryczanej
  • 3 jajka
  • koperek
  • dymka (bez szczypiorku)
  • 6 łyżek mielonego mięsa drobiowego
  • masło
  • przyprawy: sól, mielony biały pieprz
Kaszę wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy pod przykryciem 30 minut. 2 jajka gotujemy na twardo, wyjmujemy z wody, studzimy i obieramy ze skórki. Zimne jajka drobno siekamy. Gałązkę koperku siekamy. Dymkę czyścimy i kroimy w kosteczkę. Do miski wkł...

Więcej »
http://www.logopedawarszawa.biz.pl 751# , #wegetarianizm blog , #kwestia smaku kapusta , #przepisów na barszcz czerwony wigilijny , #pieczone buraki w plastrach , #lemoniada z miodem , #wieprzowina po chińsku kwestia smaku , #najlepsze sniadanie , #ciasto z porzeczkami na oleju , #tarta z jabłkami przepisy ,