Pasta z wedzonego piklinga – na goraco

Posted in Uncategorized  by admin
September 1st, 2018

Pasta z wędzonego piklinga – na gorąco . Piklinga obrać ze skóry, oczyścić, odciąć głowę, wybrać ości. Filety podsmażyć lekko na rozgrzanym maśle. Jaja roztrzepać z mlekiem, posolić, po czym wlewać powoli do ryby stale mieszając. Podgrzać jeszcze chwilę na małym ogniu. Wyłożyć masę na ognioodporny półmisek i wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Po upływie 5 min. wyjąć i posypać drobno posiekanym szczypiorkiem. Podawać z pieczywem i z surówkami. Kanapki z rybą wędzoną Kanapki z rybą wędzoną mogą być różnorodne, zależnie od dodatków i sposobu przygotowania. Przyrządzać je można zarówno na zimno, jak i na gorąco. Jako podstawę najlepiej wykorzystywać długie, wąskie bułki barowe lub małe bułeczki. Bułki barowe najczęściej kraje się wzdłuż na cienkie płaty, (odrzucając zewnętrzną twardą skórkę), które smaruje się masłem, a następnie dzieli na równe, maleńkie kwadratowe lub prostokątne kromki kanapki. Na każ dej kanapce układa się po kawałku ładnie pokrajanej wędzonej ryby, obok ćwiartkę ugotowanego na twardo jaja lub kawałek sera. Kanapki ozdabia się dodatkami nie tylko dekoracyjnymi, ale jednocześnie i smakowymi. Wybór dodatków jest szeroki: posiekany szczypiorek lub nać pietruszki, marynowane grzyby, gruszki, śliwki, korniszony, pikle, masło śledziowe lub sardelowe, ogórki konserwowe lub kwaszone, papryka konserwowa lub świeża, pomidory, ogórki, utarty ostry ser. [patrz też: ryba po grecku magdy gessler, , ]

Tags:

Komantarze do artykulu sa obecnie zamkniete, popros administratora strony o ich otwarcie jesli chcesz wziasc udzial w dyskusji pod artykulem. Kontakt do administracji w zakladce kontakt.(Mozliwe jest rowniez przeslanie propozycji tematow ktore mozemy uwzglednic w nastepnych naszych artykulach, bedziemy wdzieczni za wasze cenne sugestie i postaramy sie je wykorzystac przy kolejnych wpisach.)

Powiązane tematy z artykułem: ryba po grecku magdy gessler